SFATURI

Pentru elevii care susțin examene

394
Pentru elevii care susțin examene - fee1ab5aff95824daa15eca2b4415fac.jpg
l Roagă-te! Din ce în ce mai mulți elevi, înainte de a începe examenul sau înaintea unei probe scrise, își fac semnul crucii. Aceasta arată o oarecare speranță ca Dumnezeu să-i ajute.
l Odată ce ai primit testul, citește-l atent și concentrează-te! Ai testul în fața ta, nu căuta să pierzi timp uitându-te ce fac alții sau intrând în panică pentru că nu știi ceva de acolo. Citește foarte atent conținutul itemilor și concentrează-te la cerințele indicate în ele. Atenția și concentrarea sunt elementele esențiale în succesul unui examen.
l Răspunde exact la cerința itemului! Deseori elevilor li se pare că dacă scriu mult vor avea și o notă mai mare. Nu este deloc corectă această versiune, este important să scrii ceea ce ți se cere, exact la subiect și cât mai clar. Nu se va evalua atât canti-tatea, cât calitatea și concizia!
l Nu încerca să apelezi la metode murdare de susținere a examenului! Astăzi trăim într-o societate care nu mai ține la valorile morale de altădată. Se apelează la tot soiul de metode nesincere de a susține examenul, care nu fac cinste nici elevului și nici profesorului și care nu prezintă rezultatul real și nu bucură nici pe profesor și nici pe elev. Dimpotrivă, aduc multe conflicte și nemulțumiri, ură pentru perioade lungi. Aceasta e înșelăciune și nu vei ajunge la niciun rezultat aplicând-o.
l Evaluează și verifică! După ce ai terminat, nu te grăbi să prezinți lucrarea și să pleci. Mai bine verifică încă o dată ceea ce ai scris, evaluează cât de bine ai dat răspunsurile la itemi și apreciază calitatea lucrării.
l Fii mulțumit de nota pe care ai luat-o, căci ea este răsplata pentru eforturile tale. În fond, nimeni nu te-a împiedicat să te pregătești mai bine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 19 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Grapefruit umplut cu ton
Joi, 18 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Miercuri, 17 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Pagina a fost generata in 3.2274 secunde