Pensie prin… intermediar

153
Pensie prin… intermediar - pensieintermed-1401718794.jpg

Articole de la același autor

Sigur că aveți posibilitatea să primiți banii de pensie și prin intermediar, însă pentru ca banii să încapă pe mâna altei persoane decât titularul, cuvântul de onoare, nu este suficient, doamnă Nicoleta G. În schimb, potrivit Casei de Pensii, acest lucru este posibil în baza unei procuri notariale speciale, prin care pensionarul poate împuternici o altă persoană să ridice pensia în numele lui.

Documentele necesare pentru acest demers sunt actul de identitate al persoanei care dă procura, copia actului de identitate al persoanei care urmează să ridice pensia și numărul dosarului de pensie.

De regulă, prețul unei procuri pentru ridicarea pensiei este de circa 20 lei, la care se adaugă TVA. Cât privește perioada de timp în care se poate folosi procura, aceasta este de maxim un an și jumătate de la data autentificării. Asta nu înseamnă însă că, dacă în interiorul termenului de 18 luni, vă răzgândiți, nu puteți să desființați acea procură! Depinde numai de dumneavoastră cât timp doriți să primiți pensia prin intermediar.

Important! La nevoie, astfel de împuterniciri notariale se pot întocmi și pentru ridicarea ajutorului social, a alocației de stat, a pensiei de întreținere și a altor drepturi provenind din legi speciale sau din legi care stabilesc despăgubiri sau compensații reparatorii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : O "portiță" către o pensie mai mare
Pagina a fost generata in 3.0544 secunde