Propuneri… de criză de la cititori

O parte din miliardele… aruncate la televizor prin Super Bingo Metropolis să fie direcționată către spitale!

688
O parte din miliardele… aruncate la televizor prin Super Bingo Metropolis să fie direcționată către spitale! - 8c2efa79fd74bd402c0fbeddf4bd77ba.jpg
Criza economică a readus la viață concursurile loteristice de tip Super Bingo, care se desfășoară în formatul unor show-uri de televiziune cu priză la public. Sunt voci care propun ca un procent din fondurile astfel obținute să fie direcționat, săptămânal, către un spital din țară.

Astfel de jocuri oferă șansa participanților mai norocoși să câștige premii mai mult sau mai puțin consistente, care sunt acordate prin folosirea echipamentelor de extragere de tip loteristic. Mulți le consideră un subiect dificil, pentru că nu sunt altceva decât o risipă de bani: "Poți să joci toată viața și să nu câștigi nimic! În fond, prin jocurile astea riști niște bani pe ceva nesigur, cu dorința extraordinară de a-i înmulți, însă atunci când se practică numai ocazional și cu moderație, nu sunt neapărat ceva negativ!" (Mihai Olar, 53 ani).
Cititorul nostru ne-a mărturisit că a fost educat să strângă surplusul de bani pentru nevoi ulterioare, în viziunea sa, alături de jocurile de noroc, și risipirea banilor pe tot felul de activități inutile, pe mese copioase sau pe achiziționarea unor obiecte scumpe și inutile intră tot în categoria "muncii aruncate pe fereastră".

Idei de criză
Nici Radu Ion, din Constanța, nu încurajează astfel de jocuri, însă pune reînvierea lor pe seama efectelor negative ale crizei economice și financiare asupra calității vieții. Or, în aceste condiții, când bugetul de stat este atât de… subțire, cititorul consideră că un procent din fondurile care se obțin prin concursurile televizate gen Super Bingo ar putea fi folosit în scopuri mai nobile: "Eu cred că acest gen de jocuri s-ar putea derula chiar prin Televiziunea Română, din considerente ușor de intuit".
Cum frecvența acestor emisiuni este, prin tradiție, săptămânală, cititorul nostru propune ca un procent din fondurile obținute din contribuția participanților (s-a gândit la 40 la sută) să fie direcționat către un spital din țară: "În fiecare săptămână, dacă un spital de pe teritoriul acestei țări ar primi o sumă de bani din astfel de surse, cu siguranță că ar fi un câștig și pentru instituția sanitară, și pentru bolnavi. M-am gândit la TVR care, împreună cu Loteria Română, au deja personal angajat, și așa cum se joacă la 6 din 49, se poate derula activitatea la Bingo prin acești angajați, fără a mai fi nevoie de alții. La bugetul de stat și așa sunt bani foarte puțini, iar dacă se dau unui spital câteva miliarde, măcar utilitățile dacă se achită, și tot ar fi ceva. Ar fi un fel de colectă de la cetățeni, un ajutor pe vreme de criză, așa cum se practică în multe alte țări, în care oamenii sunt mult mai solidari la greu!".

… Doi iepuri dintr-un foc!
Pornind de la ideea că oricum se poate câștiga la Bingo prin simpla participare, cititorul nostru speră ca simpatizanții acestui joc, chiar dacă nu se vor număra printre norocoșii câștigători, vor avea satisfacția de a fi beneficiarii "unui câștig moral, ceea ce mi se pare un lucru extraordinar, cu condiția ca mulți alți români să considere că propunerea mea este una decentă și necesară" – ne-a mai spus Radu Ion, care mizează pe transpunerea în practică a ideii sale având în vedere și prețul suportabil al unui bilet de participare la acest tip de joc.
v v v
Considerați că este o idee bună, care va avea succes mai ales în vremuri de criză?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 29 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Joi, 28 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Biftec simplu
Pagina a fost generata in 1.7388 secunde