Veterinarul pe recepție

Nu lăsați copilul în… supravegherea câinelui!

394
Nu lăsați copilul în… supravegherea câinelui! - 4martieveterinar-1330876218.jpg
"Părinții mei au un câine bătrân, n-au avut probleme cu el până acum, a fost foarte prietenos. În iarna asta s-a întâmplat ceva ciudat cu el, a început să se dea la copilul meu de cinci ani, care stă la dânșii toată săptămâna. Dacă până acum, câinele îl proteja pe fiu-meu, rămâneau singuri mereu, acum a schimbat foaia.
Le-am propus să dea câinele undeva, ei refuză, s-a ajuns la discuții. Ce-i de făcut, că n-aș vrea să-mi supăr părinții, care țin la acest câine ca și la nepotul lor? Cu mulțumiri, Marian Stareț".

Temerile dumneavoastră, dom-nule Stareț, par a fi justificate, întrucât potrivit medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, un pa-truped în vârstă și un copil mic nu sunt cel mai potrivit... cuplu. Totul, din cauză că pe măsură ce îmbătrânesc, la câini apar multe schimbări de comportament, majoritatea indicând probleme ascunse de sănătate, netratate la timp. Așadar, câinele trebuie supravegheat în casă permanent și niciodată nu trebuie lăsat singur în preajma copilului.
Pe de altă parte, procesul de îmbătrânire nu este același pentru toți câinii, el fiind influențat de rasa și de talia lor, de regulă, cei cu talie mică având o longevitate mai mare. Extrem de important este felul cum a fost îngrijit animalul de-a lungul anilor. Indiferent de situație, însă, peste șapte ani, câinele este considerat de vârsta a doua și trebuie să-i fie controlată sănătatea la un cabinet veterinar de două ori pe an.
Se spune că pe măsură ce îmbătrânesc, câinii devin mai uituci, mai nervoși, latră mai mult, posibil și din cauza problemelor de auz. Și modul de hrănire în această perioadă trebuie schimbat, de aceea ar fi bine să sugerați părinților dumneavoastră că ar trebui să ducă animalul la un consult specializat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Și copiii suferă de colită?
Luni, 05 Martie 2012
Stire din Eveniment : "50.000 de speranțe"
Luni, 05 Martie 2012
Stire din Sănătate : Ce îi îngrașă pe copii
Pagina a fost generata in 0.2721 secunde