Scrisoare de suflet

Nu-i uitați pe străbunici!

3011
Nu-i uitați pe străbunici! - 6dc1db86de91d7b72dd07106bf78a073.jpg
"«De ziua ta, Femeie!»", a fost motto-ul pe care l-am citit și recitit cu multe zile înainte de 8 Martie. Invitația dumneavoastră de a veni cu fotografiile de suflet ale femeilor prețioase din viața noastră m-a făcut să mă simt felicitată, onorată, iubită, respectată. Mărțișorul meu, florile mele toate parcă erau în acel colț de ziar în care trona acel motto. Ca o romantică incurabilă (să fie toți racii așa, oare?!), orice găsesc... de suflet în cotidianul la care sunt abonată îmi dă tot ceea ce mi-aș dori și nu am… Cu drag vă citesc, cu drag vă scriu deseori, cu drag răspund invitației dumneavoastră pentru 8 Martie".

Citatul de mai sus l-am extras dintr-o scrisoare impresionantă pe care am primit-o de la consecventa noastră cititoare, doamna Maria Elisabeta Niculescu, din Constanța.
Nu cunoaștem motivele pentru care epistola nu ne-a parvenit la timp, astfel încât ea să fie publicată chiar în ziua de 8 Martie, însă considerăm că acesta este doar un amănunt care nu va afecta, în nici un fel, mesajul sensibil al gândurilor pe care cititoarea noastră le îndreaptă, întâi de toate, către străbunica din viața sa, apoi către toate femeile din jurul său, care merită, nu doar de ziua lor, ci în orice moment, o floare și multă recunoștință.
Nedorind să acapareze acea pagină specială cu fotografiile femeilor pe care le apreciază, M. Niculescu se declară fericită fie doar și prin… citarea lor, lucru pe care îl facem cu multă plăcere.
Așadar, la început de primăvară, gânduri frumoase către noră, către vecina de palier, învățătoarea nepoțelului, prietena din copilărie, vânzătoarea de la toneta de presă din cartier, medicul de familie, bătrânica ce vinde napi sau urzici, doamna cu care merge în tot felul de pelerinaje, buna prietenă de-o viață, sora de la Bazilică, o fostă colegă de liceu, doamna profesoară de limba română ("Sănătate doamnei Lungu de la Liceul Mircea cel Bătrân, spre 90 de ani de-acum!"), croitoreasa care i-a făcut rochia de mireasă, ex-cumnata rămasă cu trei copii după divorț, nășica mică sau nășica mare, verișoara de peste Prut, pe care nu a văzut-o din 1959, fosta colegă de serviciu, stagiara venită cândva la serviciu pe care... au căsătorit-o cu un coleg de serviciu, cuplu stabilit ulterior în Canada. Și lista ar putea continua.

Străbunica - adoptată de Constanța în anii 50!
"La o asemenea invitație, este greu să te hotărăști să nu le trimiți pe toate: nume și un scurt CV, dacă nu ai fotografie, ale femeilor pe care le prețuiești. Eu m-am oprit însă la fotografia străbunicii mele, soție de ofițer de marină militară, pensionară de urmaș de veteran de război, care are 85 de ani!".
Trandafira Rufă – căci acesta este numele străbunicii venerate de întreaga familie Niculescu, s-a născut în județul Galați și reușește și acum să încălzească sufletele celor dragi, purtându-și cu demnitate povara vârstei și revărsând câtă înțelepciune și dragoste poate asupra tuturor.
La urările de bine ale familiei, îi dorim și noi… străbunicii, sănătate și multă putere pentru a se bucura de reușitele celor pe care îi iubește!
Iar doamnei Maria Elisabeta Niculescu… îi întoarcem urarea cu care și-a încheiat impresionanta scrisoare: "Felicitări pentru idee, sănătate și toate cele bune!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 02 Iulie 2009
Stire din Cetățenești : Bătrânețe, haine grele…
Pagina a fost generata in 0.8866 secunde