Neînregistrarea demisiei, contravenție?

167

Articole de la același autor

"Când s-a trezit cu demisia pe masă, șeful a încercat să mă îmbrobodească să nu plec. Dar înainte dacă-i ceream ceva, se plângea că n-are timp să mă asculte. Acum m-a rugat să mă mai gândesc, că el nu-mi semnează demisia fără motiv. Ce se poate face în cazul ăsta? Victoria D." 

v v v

Pentru a demonstra că lucrurile nu pot fi forțate când este vorba despre voința salariatului, expertul în probleme de muncă, Mihaela Crivea, a dorit să atragă în primul rând atenția asupra faptului că refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul angajatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă. Totul, din cauză că actuala legislație nu doar că prevede în mod expres și indubitabil obligația angajatorului de a înregistra cererea de demisie a angajatului, dar este regle-mentată ca fiind contravenție fapta angajatorului care nu respectă aceste prevederi.

Sancțiuni drastice

Așadar, fiind vorba despre o contravenție, în cazul refuzului înregistrării demisiei se aplică amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei.

Pentru a nu se ajunge totuși atât de departe, experta recomandă ca înștiințarea angajatorului cu privire la demisie să se facă prin scri-soare cu confirmare de primire, termenul de preaviz începând să curgă de la comunicare, fără a include și ziua comunicării. Așadar, angajatul are la îndemână mijloace legale, civilizate, pentru a contracara refuzul angajatorului în astfel de situații. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Demisia trebuie motivată?
Vineri, 12 Iulie 2013
Stire din Politică-Administrație : PDL cere DEMISIA lui PONTA
Pagina a fost generata in 0.512 secunde