Medicul de gardă

Momentul corect al recoltării celulelor stem

378
Momentul corect al recoltării celulelor stem - 6iuliemediccelulestem-1341588108.jpg
"Tare mult aș vrea să știu când trebuie să se recolteze celulele stem, imediat după naștere sau nu contează câte ore trec după, numai să fie în aceeași zi și dacă se plătește lunar la banca unde se depun?" (Dana Manole).

v v v

De regulă, dacă nașterea decurge normal, momentul în care se face prelevarea sângelui placentar este intercalat între nașterea copilului și eli-minarea placentei. Potrivit ginecologului Elena Popa, când apar complicații în cursul nașterii, singurul care hotărăște dacă se impune recoltarea este medicul obstetrician. Dacă se întâmplă să fie sarcină de gemeni cu o singură placentă, se face o singură prelevare. Dacă sarcina gemelară este cu două placente, atunci se recoltează din fiecare cordon ombilical și din fiecare placentă.

Cât privește taxa de depozitare, aceasta se percepe de către banca de date unde se depun celulele stem recoltate și se plătește sub forma unei contribuții anuale. De regulă, plata se face aproximativ în jurul datei la care s-au transmis rezultatele procesării sângelui placentar. Dacă se întâmplă ca persoana respectivă să uite de plata acelei taxe, nicio problemă, căci va fi înștiințată în scris. Va trebui, pentru aceasta, să plătească o majorare aferentă cheltuielilor de întârziere și somare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4247 secunde