"Mi se pare un abuz să mi se întrerupă concediul!"

119

Articole de la același autor

Domnule Apostol, numai atunci când unui salariat i se impune întreruperea concediului de odihnă programat fără motiv se poate vorbi despre un abuz din partea angajatorului. Totul, din cauză că legea permite angajatorului să recheme salariatul aflat în concediul de odihnă în caz de forță majoră sau pentru interese urgente care impun prezența salariatului la locul de muncă - precizează Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă.

Cu toate că situațiile de forță majoră nu sunt explicit precizate în legislația muncii, specialista ne-a spus că, în context economic, forța majoră poate semnifica orice eveniment extern, imprevizibil și inevitabil care pune în pericol existența și activitatea societății respective.

Obligații. Totuși, dacă angajatorul te cheamă din concediu, acesta are obligația de a suporta toate cheltuielile salariatului și ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum și eventualele pagube suferite din pricina întreruperii concediului de odihnă.

"Fiecare salariat trebuie să știe că angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârșitul anului următor, tuturor salariaților care, într-un an calendaristic, nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul. Însă, în situații speciale, corect ar fi ca și salariații să aibă înțelegere, după cum și angajatorii, la rândul lor, trebuie să respecte legea. Pentru că legiuitorul a luat în calcul și îm-prejurări cu care angajatorii se pot confrunta foarte rar sau chiar deloc", este concluzia specialistei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Băile Tușnad și cele 44 de izvoare naturale
Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Iarna asta, mergem la schi în Alpii Vienezi!
Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Insula Bali, un paradis exotic
Pagina a fost generata in 3.0372 secunde