Menu de week-end

251
Menu de week-end - img6440-1332665945.jpg
Ouă florentine

Ingrediente: 2 felii groase de pâine, 150 g frunze de spanac proaspăt sau congelat, nu tocat, 20 g de unt, 2 ouă, o linguriță de oțet, salată verde și roșii cherry pentru garnitură, sare și piper negru proaspăt râșnit, ulei. Pentru sos: un gălbenuș, 100 g de unt 82% grăsime, 5 ml zeamă de lămâie, 20 ml de apă caldă, nu fierbinte, un

praf de sare. Mod de preparare: Se topește untul. Se pune un gălbenuș într-un castron în baie de aburi. Se amestecă bine cu telul până capătă o consistență spumoasă. Se ia de pe foc și se toarnă câte o linguriță de unt și se amestecă bine cu telul. După trei-patru lingurițe se adaugă zeama de lămâie, apoi restul de unt, treptat. Pe măsură ce sosul se îngroașă, se adaugă câte puțină apă caldă pentru a se subția. La sfârșit se adaugă un praf de sare. Apoi se călește spanacul cu unt, sare și piper. Se taie muffin-ul în două și se prăjește, după cre se unge fiecare parte din interior cu unt. Se pune pe fiecare felie câte o jumătate din cantitatea de spanac. Într-o tigaie, se pune apa la fiert cu o linguriță de oțet. Când fierbe, se dă focul mic și se pun ouăle, sparte. Se fierb până se întărește albușul și gălbenușul este încă moale. Se pun ouăle peste spanac, apoi câte o linguriță de sos și un praf de piper negru proaspat râșnit. Se servesc cu garnitură de salată verde și roșii cherry.

Păstrăv cu rozmarin și sos de pesto

Ingrediente: 3 păstrăvi, curățați, 6 felii de Speck, 3 căței de usturoi, tocați, o lămâie, tăiată felii, jumătate lămâie, pentru stors, o pungă de rozmarin proaspăt, o mână de ciuperci de pădure (trâmbița piticului), deshidratate (se găsesc în hipermarketuri). Ingrediente pentru piure: 3 cartofi dulci, tăiați în bucăți, o lingură de pesto, 2 căței de usturoi, zdrobiți, felii de lămâie și salată, pentru servit. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se umplu peștii cu rozmarin, usturoi și ciuperci. Se învelește fiecare păstrăv în două felii de Speck și se stropește pe ambele părți cu ulei de măsline. Se pun peștii într-un vas termorezistent, pe un pat de lămâie și rozmarin. Se presară restul de usturoi, ciuperci și rozmarin, apoi se stoarce deasupra jumătate de lămâie. Se dau la cuptor 30-40 de minute, până când s-au pătruns, iar Speckul a devenit crocant. Între timp, se fierb la abur cartofii dulci. Când sunt gata, se zdrobesc sau se mixează cu un blender; se adaugă pesto și usturoiul, apoi se mixează din nou, până amestecul s-a omogenizat complet. Piureul se servește ca garnitură la pește, împreună cu salată și felii de lămâie (și un pahar de vin de la Jidvei).

Budincă de zahăr ars

Ingrediente: 1 l lapte, 8 ouă, 2 plicuri zahăr vanilinat, zahăr (după gust). Mod de preparare: Se topesc 6-8 linguri de zahăr într-un vas, tapetându-se și peretele vasului cu zahărul topit, după care se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se încălzește laptele (nu se fierbe!) împreună cu zaharul vanilinat și zahărul. Într-un castron se bat foarte bine ouăle. Când laptele s-a încălzit, se toarnă peste ouă, iar această compoziție se toarnă în vasul cu zahărul topit și se dă la cuptor pentru 30-45 de minute. Se serveste rece. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.619 secunde