Meniul zilei

225
Ficat frăgezit în lapte cu usturoi

Ingrediente: ficat de porc (vită, vițel), 400 ml lapte, 4 căței de usturoi, sare, piper și cartofi, pentru garnitură.

Mod de preparare: Se ia o bucată de ficat de porc, vită sau vițel, care se taie în felii, nici prea groase, nici prea subțiri, după care se crestează un pic. Într-un vas, zdrobim 3-4 căței de usturoi și punem lapte (circa 300 ml lapte rece și îl amestecăm bine cu o lingură). Așezăm bucățile de ficat în acest amestec, le acoperim și le lăsăm la frigider până în ziua următoare (se poate ține și circa trei – patru ore). În acest fel, ficatul se frăgezește și nu se întărește la prăjit. După ce a stat la frăgezit se prăjește, pe grătar sau în tigaia de teflon, dar fără să ungeți sau să puneți ulei. În farfurie, bucățile de ficat se sărează și se piperează după gust. Se servesc cu cartofi pai.

Chiftele marocane de curcan cu garnitură de cușcuș

Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocată, 2 lingurițe de pudră de chilli, 2 lingurițe de chimion măcinat, 2 lingurițe de coriandru pisat, o linguriță scorțișoară, o ceapă tocată grosier, o portocală, 250 g cușcuș, 250 ml supă de pui, 2 lingurițe ulei de măsline, o legătură mică de coriandru proaspăt. Mod de preparare: Într-un vas mare se amestecă foarte bine mirodeniile, ceapa, coaja de la portocală și carnea tocată. Se formează chifteluțe de mărimea unei nuci mai mari. Vor ieși aproximativ 20 de bucăți. Se pune cușcușul într-un bol, apoi se toarnă supa de pui fierbinte și se acoperă vasul cu folie de plastic, timp de 10 minute. Se încinge o tigaie cu ulei, apoi se adaugă chifteluțele și se prăjesc aproximativ 12 minute, până se rumenesc puțin. Se amestecă bucățele de portocală și coriandru proaspăt împreună cu cușcușul. Se asezonează și se servește împreună cu chifteluțele rumenite.

Inimi dulci cu dulceață de căpșuni

Ingrediente: 200 g făină albă, 110 g unt, tăiat cubulețe, un vârf de sare, 20 g zahăr alb, 2 linguri apă rece, 200 g dulceață de căpșuni (sau orice altă dulceață, cu condiția să fie roșie), zahăr pudră, pentru ornat. Mod de preparare: Încingeți cuptorul. Într-un castron se amestecă untul, sarea și zahărul. Se adaugă făina, amestecând energic, până când începe să capete un aspect fărâmicios. Folosiți degetele pentru a vă mișca mai repede, astfel încât untul să nu înceapă să se topească. Adăugați apa și amestecați ușor, până când devine un aluat mai moale. Se pune într-un castron, se acoperă cu folie și se dă la rece, aproximatibv 30 de minute. Când este gata, aluatul se scoate din frigider și se întinde foaie (aproximativ trei centimetri grosime). Se decupează inimioare, folosind o formă pentru prăjituri. Pe fiecare inimă, în centru, se pune o linguriță rasă de dulceață, se umezesc marginile cu apă și se adaugă altă inimioară deasupra, având grijă să se potrivească marginile. Presați ușor, până se lipesc, evitând zona de mijloc. Inimioarele umplute cu dulceață se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la doi centimetri una de alta, apoi se dau la cuptor pentru 10 minute, până când devin aurii. Se servesc calde, stropite cu zahăr pudră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 24 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Bufeurile la menopauză
Miercuri, 23 Mai 2012
Stire din Cetățenești : "Copilul meu  e prea mofturos!"
Pagina a fost generata in 1.4327 secunde