Meniul zilei

289
Meniul zilei - 11130vinetecurosii-1336995270.jpg
Vinete italienești

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g roșii bine coapte, 2 ramuri de țelină verde, 150 g măsline verzi (fără sâmburi), 3 căței mari de usturoi (se pot pune și mai mulți, după gust), 200 ml oțet de vin, un vârf de cuțit de zahăr, untdelemn, sare, piper. Mod de preparare: Tăiați vinetele în rondele, sărați-le și lăsați-le să stea o oră. Curățați usturoiul și căliți-l în ulei, la foc mic, circa zece minute. Adăugați ramurile de țelină tăiate bucăți, roșiile curățate de pieliță și tocate mărunt, măslinele, sarea și piperul. Lăsați totul pe foc mic vreo cinci minute. Apoi treceți vinetele prin apă rece, ștergeți-le într-un șervet absorbant și prăjiți-le în ulei încins pe ambele părți, până se rumenesc. Amestecați vinetele cu sosul de roșii și țelină. Adăugați oțetul și zahărul. Lăsați să fiarbă la foc potrivit până când oțetul se evaporă. Sărați, piperați, a așteptați ca preparatul să se răcească, apoi puneți-l pe un platou și băgați-l la frigider pentru circa o oră, înainte de a-l servi. La masă, puteți presăra deasupra parmezan sau cașcaval ras.

Mușchi de vită cu legume

Ingrediente: 4 buc. mușchi de vită (a 175 g), o vânătă, un dovlecel, câte un ardei gras galben și roșu, 3 roșii, 2 cepe, un cățel de usturoi, 2 crenguțe cimbru, 200 g orez, sare, 4 linguri ulei, 400 ml supă de legume (instant), piper, un vârf de cuțit de zahăr. Mod de preparare: Carnea se curăță de pielițe, se spală și se zvântă. Vânăta, dovlecelul și ardeii se spală, se curăță și se taie în cubulețe mici. Roșiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită și, când s-au răcit, se curăță de pieliță și de semințe și se taie cubulețe. Ceapa și usturoiul se curăță, ceapa se taie peștișori, iar usturoiul se toacă mărunt. Orezul se fierbe în apă cu sare. Se încing într-o cratiță două linguri ulei, se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii și se călesc circa două minute. Se adaugă și restul de legume și se amestecă rapid, pe foc. Se toarnă supa, se pun cimbrul tăiat mărunt, sarea, piperul și zahărul și se lasă să fiarbă circa opt minute. În restul de ulei încins se frige mușchiul de vacă, condimentat cu piper. Se sărează și se servește alături de legume și garnitură de orez.

Tort rapid

Ingrediente: 250g unt, 8 ouă, 250g zahăr, 125g făină, 200g ciocolată, coajă de lămâie rasă, unt pentru uns tava. Mod de preparare: Se freacă spumă untul, apoi se adaugă, pe rând, gălbenușurile, zahărul, făina cernută și ciocolata înmuiată cu o lingură de apă. La sfârșit se adaugă puțină coajă rasă de lămâie și albușurile bătute spumă. Din această compoziție se coc două foi de mărime egală, în tăvi bine unse cu unt. Se pune între foi gem sau marmeladă. Se glasează cu ciocolată, iar deasupra se pune frișcă bătută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5172 secunde