Meniul zilei

234
Salată de sfeclă roșie și somon afumat

Ingrediente: 4 sfecle roșii, sucul de la o jumătate de lămâie, sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat, ulei de măsline extra virgin, oțet balsamic, 200 g somon afumat, o mână de frunze de năsturel sau măcriș de baltă, o bucată de hrean proaspăt, o felie de pâine integrală. Mod de preparare: Folosind un cuțit bine ascuțit, taie sfecla felii subțiri, într-un vas. Adaugă sucul de lămâie, un praf de sare și piper, uleiul de măsline și oțetul balsamic, apoi amestecă-le bine. Așază somonul afumat pe un platou mare. Împrăștie peste el năsturelul, apoi feliile de sfeclă, scurse bine de suc. Taie hreanul în bucăți mici și adaugă-l peste sfeclă, apoi toarnă sucul de sfeclă roșie deasupra. Presară puțin piper și ulei de măsline și lasă-le puțin să se întrepătrundă. Se poate servi cu o felie de pâine integrală.

Paste Primavera

Ingrediente: 900 g paste penne, supă de legume  0 g 3 litri, ulei de măsline  0 g 80 ml, vinete, tăiate cuburi  uri 300 g, zucchini, tăiat cuburi  uri 150 g, dovlecel galben, tăiat cuburi  uri 200 g, ardei gras roșu, tăiat cuburi  uri 100 g, ceapă, tăiată mărunt  uri 50 g, ciuperci, tăiate în jumătate  0 g, 100 g, broccoli  i g, 100 g, usturoi  turoi 15 g, roșii, tăiate cuburi  turoi 100 g, parmezan proaspăt ras, pentru servire  turoi 100 g, pătrunjel verde, pentru decor  turoi jumătate de legatură, busuioc proaspăt, pentru decor  turoi 10 frunze. Mod de preparare: Vinetele, zucchini, dovlecelul galben, ceapa și ardeiul gras tăiate cuburi se tăvălesc prin 50 ml ulei de măsline, apoi se așază pe grătarul neted încins la 205 șC, timp de 25 minute (până când legumele încep să caramelizeze ușor). Sotați ciupercile în 30 ml ulei de măsline, adăugați usturoiul tăiat felii, apoi roșiile cuburi. Adăugați legumele fripte la ciupercile sotate. Puneți pennele în supa de legume care fierbe, fierbeți 8-10 minute, până devin al dente. Scurgeți pastele și păstrați supa. Amestecați într-o tigaie adâncă pastele cu legumele și adăugați 200 ml de supă de la fierberea pastelor, fierbeți trei minute după care serviți cu pătrunjel și  busuioc tăiate mărunt și parmezan proaspăt ras deasupra.

Desert: Parfait cu stafide

Ingrediente: o cutie Parfait instant, 100 ml lapte rece, 100 ml smântână dulce pentru frișcă rece, 30 grame stafide, o

linguriță esență de rom. Mod de preparare: Înainte de toate, stafidele se pun la înmuiat în rom, unde trebuie să stea circa 30 de minute. În paralel, laptele și smântâna se amestecă bine cu praful de Parfait și se omogenizează timp de trei minute cu mixerul. După ce compoziția capătă o consistență cremoasă, se adaugă și stafidele și esența de rom și se amestecă din nou.

Formele în care vrei să pui amestecul, fie că vorbim de bolul de înghețată sau forme mici de chec, se căptușesc cu folii de prospețime, iar apoi se umplu cu parfait-ul și se acoperă cu aceeași folie. Compoziția rezultată se congelează patru ore.

Pentru servire, se scoate din formă, se îndepărtează folia și se taie felii de doi-trei centimetri. Se decorează cu frișcă și stafide.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Ce bunuri nu pot fi executate silit
Sâmbătă, 12 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Mi se umflă degetele de la mâini
Pagina a fost generata in 1.967 secunde