Meniul zilei

261

Chiftele de pește
Ingrediente: 600 g cod dezosat, 2 ardei iuți curățați de vine și semințe și tăiați felii, o lingură ghimbir ras, o lingură praf de curry, o linguriță semințe de muștar, o lingură pătrunjel proaspăt tocat, 100 g pâine albă înmuiată în lapte dulce și stoarsă, 4 căței de usturoi tocați, 100 g făină, ulei de floarea-soarelui. Mod de preparare: Amestecați și omogenizați peștele, pâinea și condimentele (cel mai bine, cu ajutorul unui robot de bucătărie). Formați chiftele și dați-le prin făină. Încingeți uleiul și prăjiți chiftelele până se rumenesc. Serviți cu salată de roșii cu ceapă de apă și mentă și stropiți cu iaurt și sos picant.

Mușchi de vită cu legume
Ingrediente: 4 bucăți mușchi de vită (a 175 g), o vânătă, un dovlecel, câte un ardei gras galben și roșu, 3 roșii, 2 cepe, un cățel de usturoi, 2 crenguțe cimbru, 200 g orez, sare, 4 linguri ulei, 400 ml supă de legume (instant), piper, un vârf de cuțit de zahăr. Mod de preparare: Carnea se curăță de pielițe, se spală și se zvântă. Vânăta, dovlecelul și ardeii se spală, se curăță și se taie în cubulețe mici. Roșiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită și, când s-au răcit, se curăță de pieliță și de semințe și se taie cubulețe. Ceapa și usturoiul se curăță, ceapa se taie peștișori, iar usturoiul se toacă mărunt. Orezul se fierbe în apă cu sare. Se încing într-o cratiță două linguri ulei, se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii și se călesc circa două minute. Se adaugă și restul de legume și se amestecă rapid, pe foc. Se toarnă supa, se pun cimbrul tăiat mărunt, sarea, piperul și zahărul și se lasă să fiarbă circa opt minute. În restul de ulei încins se frige mușchiul de vacă, condimentat cu piper. Se sărează și se servește alături de legume și garnitură de orez.

Brioșe cu ciocolată
Ingrediente: 2 ouă, 150 g zahăr, 250 ml iaurt, 50 g unt, 2 linguri bobițe de ciocolată, 5 linguri pesmet de biscuiți, 50 g nucă măcinată, un
praf de copt, făină cât să iasă un aluat consistent (cca 150 g). Mod de preparare: Ouăle se mixează bine cu un praf de sare și zahărul. Când sunt ca o cremă se adaugă, pe rând, iaurtul, untul topit, bobițele de ciocolată și nucă. La sfârșit încorporăm pesmetul și făina amestecată cu praful de copt. Punem aluatul în forme, până la jumătate. Moțăm cu ouă de ciocolată și dăm la cuptorul încins la 190 de grade pentru jumătate de oră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7172 secunde