Meniul zilei

262
Salată Cobb

Ingrediente: o salată verde, o bucată de friptură, un ou fiert, o ciupercă proaspătă, jumătate de roșie mare, 100 g telemea sărată, un fir de ceapă verde, jumătate de avocado (opțional). Mod de preparare: Se taie fideluță salata și ceapa, apoi se amestecă. Oul, ciuperca și fructul de avocado se curăță și se taie felii subțiri și egale. Friptura se taie și ea felii, iar roșia se porționează în trei. Într-un castron, se pune salata, iar peste ea se așază frumos oul, ciuperca, friptura, roșia și brânza. Este un deliciu.

Rulouri de mușchi de porc

Ingrediente: 2 mușchiuleți de porc, 400 g urzici, un ou, 2 linguri mălai, o ceapă mică, 4 căței de usturoi, 2 linguri untură, 50 ml ulei, cimbru uscat, o lămâie, sare, piper.

Preparare: Se curăță mușchiulețul de pielițe și tendoane, se spală și se scurge de apă. Se taie în două, pe lung și se presară cu sare și piper. Se amestecă apoi untura cu cimbrul, cu cei doi căței de usturoi pisați cu puțină sare, o lingură zeamă de lămâie și o linguriță rasă de coajă de lămâie. Cu acest amestec se ung bucățile de mușchiuleț, care apoi se pun la frigider pentru 15-20 minute. Urzicile se curăță și se spală bine, se opăresc, se scurg și se toacă mărunt. Se amestecă cu mălaiul și se călesc 10 minute împreună cu ceapa tocată mărunt, în ulei. Opriți apoi focul, adăugați oul și usturoiul rămas, tocat mărunt, potriviți de sare și piper și omogenizați bine. Puneți câte 2-3 linguri de urzici pe fiecare bucată de mușchi, întindeți pe toată lungimea acesteia, apoi rulați mușchiulețul și prindeți-l cu scobitori. Frigeți rulourile astfel pregătite pe un grătar încins, câte 7-8 minute pe fiecare parte, la foc potrivit spre mare. Se servește fierbinte, imediat ce l-ați luat de pe grătar, alături de garnitura preferată.

Tiramisu

Ingrediente: 4 gălbenușuri, 1/3 ceașcă zahăr pudră, 60 ml lapte,

250 g mascarpone (smântână groasă), 3 albușuri, un pachet pișcoturi, 375 ml cafea tare rece, o lingură plină cacao. Mod de preparare: Frecați gălbenușurile cu zahărul într-un vas rezistent la foc, până se obține o pastă. Adăugați laptele și amestecați bine. Puneți vasul deasupra unei cratițe cu apă care fierbe și amestecați până se îngroașă pasta. Lăsați să se răcească și puneți smântâna. Bateți albușurile spumă și adăugați-le în preparat. Apoi înmuiați repede pișcoturile în cafea (să nu fie prea pătrunse). Așezați un sfert din pișcoturi într-o formă de chec, pe fundul căreia puneți hârtie de pergament. Turnați deasupra o parte din preparat, apoi pișcoturile. Repetați operația în straturi. Acoperiți vasul și puneți-l la frigider pentru șase ore sau o noapte. După aceea răsturnați prăjitura pe un platou, pudrați cu cacao și serviți-o felii. Mici secrete: cafeaua la filtru dă un gust mai bun, dar poate fi înlocuită și cu ness tare. Puteți pune în cafea puțin lichior, pentru aromă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2309 secunde