Meniul zilei

930
Meniul zilei - cartofi-1333481117.jpg
Cartofi cu unt și mărar

Ingrediente: 500 g cartofi noi, cât mai mici, 50 g unt sau ulei, mărar, pătrunjel. Mod de preparare: Cartofii noi se pun într-un castron cu apă rece sau călduță, li se rade coaja subțire cu cuțitul, se spală bine și se scurg. Cartofii mai mari se taie în jumătăți sau sferturi, apoi se pun într-o cratiță smălțuită sau din tuci împreună cu untul topit sau untdelemnul, amestecându-se ca să se ungă cât mai bine; numai astfel se rumenesc frumos. Apoi, cratița se introduce în cuptor, la foc mijlociu și se lasă circa 20 de minute, amestecând cartofii din când în când, pentru a se rumeni uniform. Când sunt gata, se presară cu mărar sau pătrunjel tăiat mărunt și se servesc fierbinți, cu diferite fripturi, chiftele, ochiuri etc.

Pui cu sofran și scorțișoară

Ingrediente: 2 kg pui tăiat în 8 bucăți, 2 căței de usturoi mărunțiți, un vârf de cuțit sofran, o linguriță pudră scorțișoară, o linguriță sare, 2 lingurițe făină, 2 lingurițe oțet de vin roșu, 2 linguri ulei de măsline,

jumătate ceașcă vin alb, preferabil demisec, 2 ficăței de pui tocați mărunt sau jumătate dintr-un cub de supă de pui. Mod de preparare: Într-un castron mic amestecați usturoiul, sofranul, scorțișoara, sarea, făina, oțetul și uleiul de măsline, până când se obține o pastă. Frecați bucățile de pui cu acest amestec și puneți-le fie într-un vas, una lângă alta, fie într-o pungă sigilabilă, ca să se marineze cel puțin 45 de minute (preferabil 24 ore) la congelator. Încălziți cuptorul

la 200 grade. Coaceți bucățile de pui timp de 30 de minute. Adăugați vinul și ficățeii de pui și mai coaceți 30 de minute. Verificați dacă puiul e făcut înțepând carnea cu vârful unui cuțit: dacă este copt, iese un lichid limpede.

Ruladă rapidă crudă

Ingrediente: 250 g nucă măcinată, 250 g zahăr tos, 100 g cacao, 4 ouă, o fiolă esență de rom. Pentru cremă: un pachet margarină rama, 150 g zahăr pudră, o fiolă esență vanilie și 3 gălbenușuri. Mod de preparare: Se amestecă nuca, zahărul, cacaoa, esența și cele patru ouă. Se întind pe o folie de celofan exact ca și o foaie de prăjitură. Crema: gălbenușurile se freacă spumă cu zahărul și esența, separat se freacă margarina, se adaugă din spuma de gălbenușuri în cea de margarină câte o lingură, se mixează până ce se termină. Crema se întinde peste foaia de nucă și se rulează strâns. Se lasă la rece în celofan patru ore. Se taie felii doar cât este necesar, pentru că fiind crudă se topește ușor.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Bobițe dulci din orez
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Ficăței aromați
Pagina a fost generata in 1.541 secunde