Meniul zilei

394
Ciorbă de primăvară

Timp de preparare: o oră. Ingrediente pentru șase porții: un piept de pui, o salată, o ceapă, 4 căței de usturoi, 500 ml iaurt, 3 gălbenușuri, 2 morcovi, o lămâie, o rădăcină pătrunjel, o mână de orez, 2 linguri de ulei, 2 linguri de mărar tocat, o lingură de pătrunjel tocat, sare, piper. Preparare: Curățați ceapa, usturoiul, morcovii și pătrunjelul. Treceți zarzavaturile prin răzătoarea mare. Tocați mărunt ceapa. Pisați usturoiul. Extrageți sucul din lămâie. Desfaceți și spălați frunzele de salată. Tăiați pieptul de pui fâșii. Încingeți uleiul într-o oală. Adăugați și rumeniți ușor  è #ô– până se înmoaie  è #ô– ceapa, usturoiul, pătrunjelul și morcovul. Adăugați pieptul de pui. Stingeți cu 2,5 litri de apă, adăugați puțină sare și lăsați să fiarbă la foc mic până se pătrunde carnea. Adăugați frunzele de salată rupte fâșii. Faceți un liezon din iaurt și gălbenușurile de ou și încorporați-l treptat în supă. Adăugați orezul și mai fierbeți cinci minute la foc foarte mic. Asezonați și cu sare, zeamă de lămâie și, opțional, piper. Adăugați verdeața și opriți focul. Ciorba de salată cu pui și iaurt se servește caldă sau rece. Dacă eliminați carnea de pui, puteți obține o ciorbă lacto-vegetariană.

Pizza de casă

Ingrediente pentru aluat: 400 g făină, 100 g griș, un plic de drojdie uscată (7 grame), o linguriță de zahăr, 325 ml apă călduță, o linguriță de sare. Ingrediente pentru toppinguri: 200 g brânză de oaie, 200 g mozzarella (din cea uscată, nu din cea de bivoliță), un ou, 150 g bacon, 150 g salam uscat, picant, 150 g prosciutto crud, o lingură de oregano uscat, tocat, o lingură boia iute, 2 linguri de roșii uscate la soare. Pentru sos: un cățel de usturoi, o lingură de ulei extravirgin de măsline, o lingură de busuioc uscat și tocat (dacă aveți busuioc verde, e și mai bine), o conservă de roșii întregi, sare, piper. Mod de preparare. Pentru prepararea aluatului se procedează astfel În puțină apă călduță se pun drojdia și zahărul, făina, grișul și sarea. Se frământă zece minute, aluatul obținut se învelește într-o foaie de plastic și se lasă pentru 20 de minute într-un loc călduros. Sosul se obține din usturoiul tăiat felii subțiri care se călește în ulei de măsline încins. După un minut, se pun roșiile din conservă cu tot cu sosul în care stau. Tot acum se pun busuiocul, sare, piper, se amestecă bine și se lasă pe foc 20 de minute. Sosul se pasează cu blenderul și se lasă la răcit. După ce a crescut aluatul, se întinde, se unge cu sosul de roșii și se pun, tăiate mărunt, toppingurile pe care am ales să le folosim.

Salată de fructe

Ingrediente: un măr, un fruct de kiwi, jumătate mango și jumătate grapefruit roz, o ceașcă ananas proaspăt. Mod de preparare: Se curăță fructele, se taie bucăți și se amestecă. Pentru un plus de sațietate se poate adăuga un topping de nuci/semințe crude, mărunțite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7024 secunde