Meniul zilei

386
Salată de primăvară

Ingrediente pentru patru porții: salată verde, o legătură potrivită de mărar, 2 fire de ceapă verde, 3 ridichi, un ardei roșu, o cutie de ciuperci sau ciuperci proaspete, crude, 5 ouă fierte, 150 g telemea, 150 g măsline, roșii cherry, sare, piper, ulei, praf de usturoi, pătrunjel uscat, lămâie. Mod de preparare: Într-un bol se amestecă salata tăiată în bucăți mari, ardeiul tăiat în fâșii lungi, măslinele, ciupercile, brânza telemea tăiată cubulețe, roșiile cherry și ouăle tăiate în patru, ceapa tăiată rondele și ridichile spălate și tăiate felii. Se prepară un dressing din ulei, mărar tocat mărunt, sare, piper, praf de usturoi, pătrunjel uscat, zeama de la o lămâie și se adaugă peste salată.

Păstrăv la grătar

Ingrediente: 2 păstrăvi întregi, curățați, ulei de măsline, sare de mare și piper negru, frunzele tocate de la o legătură mare de pătrunjel proaspăt, bucățele mici de unt, 2 lămâi, una rasă de coajă și tăiată felii, cealaltă tăiată în două. Mod de preparare: Încinge cuptorul la maximum. Crestează fiecare păstrăv de zece ori pe fiecare parte. Fiecare crestătură trebuie să aibă 0,5 centimetri adâncime. Unge peștele cu ulei de măsline, condimentează cu sare și piper. Umple cavitatea abdominală cu mult pătrunjel tocat și cu feliile de lămâie. Așază peștii pe un grilaj, în tava pentru cuptor. Presară deasupra coaja de lămâie, adaugând în tavă și jumătățile de lămâie. Acoperă peștii cu cubulețe de unt și introdu-i la cuptor, la circa 15 cm față de grătar. Coace în jur de șase minute pe fiecare parte, până devin crocanți și aurii.

Stoarce lămâia din tavă peste pește și servește cu o salată.

Plăcintă cu mere și nucă

Ingrediente: o cană făină cu griș, o cană cu zahăr, 3 linguri cu nucă măcinată, 2 kg de mere, 4 pliculețe de zahăr vanilat, scorțișoară, ulei. Mod de preparare: Merele, bine spălate, se răzuiesc cu tot cu coajă și se pun alături de scorțișoară și de zahărul vanilat. În paralel, zahărul, făina și grișul se amestecă și se împart în două porții. Într-o tavă se pune ulei, apoi o parte din praful preparat mai devreme și jumătate din mere, peste care se pune din nou cealaltă jumătate din praf și cealaltă jumătate din mere. Deasupra se presară zahăr și nuca măcinată. Se lasă în cuptor circa 40 de minute și, de preferat, se servește rece, pentru că astfel este mult mai aromată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7205 secunde