Meniul zilei

331
Supă de ciuperci

Ingrediente: 600g ciuperci proaspete, 2 cepe, 4 morcovi, 800g roșii în bulion, 250g paste scurte, 2 linguri pastă de tomate, o legătură de pătrunjel, sare, piper.

Mo de preparare: Se curăță și se spală ciupercile, ceapa și morcovii, apoi se taie în bucățele. Se pun la fiert în 3 litri de apă și se ia spuma când începe să fiarbă. După 20 de minute, se adaugă roșiile tăiate în bucățele și sucul acestora în care s-a diluat pasta de tomate. După alte zece minute se pun pastele și se mai lasă să fiarbă zece minute. Se servește cu pătrunjel tocat mărunt.

Papricaș ardelenesc de pui

Ingrediente: un pui, o legătură patrunjel, o ceapă, boia, piper, sare, 1/4 kg ssmântână, o lingură de făină. Mod de preparare: Se pune ceapa la prăjit, de preferință într-o lingură de untură. Când devine albicioasă, se adaugă boia și o jumătate legătură din pătrunjelul spălat și tocat. Se pune apoi puiul, tranșat în bucăți și spălat, se lasă să se înăbușe sub capac aproximativ 20 de minute. Se toarnă apa fierbinte peste carne, cât să o acopere, se sărează și se piperează. Când carnea este fiartă, se face un sos din făină cu apă și se toarnă peste carne, după care se dă în două-trei clocote. Înainte de a se lua de pe foc, se toarnă smântâna și restul de pătrunjel, amestecându-se ușor. Se servește cu mămăliguță caldă și brânză proaspătă.

Prăjitură rapidă

Ingrediente: 300 g biscuiți simpli mărunțiți, 100 g unt, 750 g brânză proaspătă de vaci, 3 ouă,150 g zahăr pudră, 12 g gelatină, coaja rasă și confiată de la 4 portocale + zeama de la ele, 250 ml smântână de frișcă bătută. Pentru decor: 4 linguri sirop de portocale și o linguriță de gelatină înmuiată în prealabil în apă rece. Mod de preparare: Biscuiții mărunțiți se amestecă cu untul înmuiat și se modelează pe fundul unei tăvi. Brânza se amestecă cu coaja de portocală confiată și gălbenușurile puse pe rând. Gelatina se înmoaie în sucul de portocale, peste care se adaugă zahărul, apoi se încălzește puțin pe foc. Albușurile se bat spumă, iar când se întăresc se adaugă compoziția cu zahăr și gelatină și suc încălzite. După ce se amestecă cu brânză și cu frișcă. Compoziția se toarnă peste blat în tavă și se nivelează cu paleta. Se decorează cu siroul de portocale în care s-a pus o lingură de gelatină și cu frișcă proaspăt bătută. Serviți cu un pahar de suc proaspăt de portocale, eventual roșii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7761 secunde