Meniul zilei

445
Meniul zilei - puicuananas1-1326646928.jpg
Ruladă de ciuperci și cartofi

Mod de preparare: Puneți la fiert un kilogram de cartofi curățați, în apă cu condimente vegetale. Cât fierb cartofii, faceți umplutura: curățați două cepe, tăiați-le mărunt, căliți-le în ulei cu 100 g ciuperci tocate, din conservă, o lingură pastă de bulion, sare și piper după gust. După ce ați oprit focul, adăugați și câteva măsline tocate. Din cartofii care au fiert faceți un piure mai tare, pe care-l amestecați cu jumătate pachet de margarină, ulei, puțină zeamă în care au fiert cartofii și puneți sare după gust. Pe o folie din plastic întindeți piureul, compoziția de ciuperci și măsline și rulați fără să prindeți folia. O lăsați puțin la rece, apoi îndepărtați folia, ornați cu pătrunjel verde, gogoșar și măsline și porționați-o în felii. Este bună și caldă, și rece, ca aperitiv sau garnitură la șnițele de soia cu maioneză de usturoi.

Pui cu ananas

Ingrediente: o cutie compot ananas fără zahăr (light), un pui grill de circa 1 kg, un litru de apă, un pahar de vin alb, jumătate pahar oțet din vin, sare, coriandru, piper, oregano, dafin, boia dulce, 2 linguri ulei.

Mod de preparare: Puiul grill se ține într-un baiț format din apă, vin, oțet, sare și mirodenii o oră și jumătate. Apoi se lasă câteva minute la scurs și se introduce pe la partea târtiței într-o sticlă de bere. Se unge cu amestecul de ulei, piper și boia. Sticla se așează vertical într-o cratiță în care se toarnă baițul. Puiul nu trebuie să aibă contact cu lichidul. Se pune în cuptorul încălzit la 180 grade și se coace aproximativ o oră. Din când în când se va unge cu lichidul din cratiță. Dară proeminențele aripilor sau picioarelor au tendința să se ardă, atunci se recomandă înfășurarea acestora în folie de aluminiu. Compotul de ananas se încălzește cu puțin timp înainte de terminarea coacerii. După coacere, puiul se scoate de pe sticlă și se servește tranșat, iar compotul separat, în compotieră.

Chec de portocale

Ingrediente: 250 g suc de portocale stors proaspăt, 4 ouă, 300 g zahăr, 400 g făină, un praf de copt, 3 linguri stafide, 3 linguri coji de portocale confiate mărunțite bine, ulei și făină pentru tapetat.

Mod de preparare: Se tapetează forma și se aprinde cuptorul. Se separă gălbenușurile și albușurile. Se bat spumă tare albușurile cu 100 g zahăr. Separat, se freacă spumă gălbenușurile cu zahărul rămas și apoi se pun alternativ 150 g suc de portocale și făină. La sfârșit se adaugă praful de copt și fructele, date înainte prin făină. Se încorporează albușul în compoziție, ca la tort. Se pune în formă și se coace la foc mediu circa 30 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute. Se lasă să se răcească în formă. Se poate însiropa cu sucul de portocale rămas.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Cetățenești : Meniu pentru masa de Sfânta Maria
Pagina a fost generata in 0.2734 secunde