Șmecheria din trafic, încotro?

517
1
Șicanarea în trafic, din ce în ce mai prezentă pe arterele rutiere ale țării și implicit ale Constanței, îmbracă forme dintre cele mai diverse, unele dintre acestea putându-se încadra cu brio în categoria celor extreme, de violență maximă. Astăzi, cititorul nostru, I. Cor-duneanu, a dorit să atragă atenția asupra așa-ziselor șmecherii promovate de șoferii care se cred buricul pământului, de natură să-i atragă în tot felul de curse pe ceilalți participanți la trafic. Speră că semnalul său îi va avertiza pe șoferii corecți că în astfel de situații se impune stăpânirea de sine și lipsa de reacție la provocări, "pentru că numai așa pot să nu se angreneze în manevrele pe care șmecherii șoselelor le pun la cale, probabil și ca să se distreze. Episodul în care am fost eu implicat a avut următoarea desfășurare: șoferul din fața mea a încercat din răsputeri să mă împiedice să intru în intersecție, fără niciun motiv plauzibil, cel puțin asta e părerea mea. M-a șicanat atât de tare, încât mi-am pierdut cumpătul și am intrat pe galben în intersecție, în timp ce el a intrat pe verde, deh, corectitudinea la ea acasă…. Și-a atins scopul, clar, și prin concursul meu, dar nici înțepenit în trafic nu poți să rămâi din cauza tupeiștilor. Altădată, mă aflam în altă intersecție, iar doi șoferi nesimțiți s-au oprit ca să stea de vorbă. Râdeau și se distrau pe seama nervilor celorlalți participanți la trafic, ignorând liberul semaforului... Alții se grăbesc atât de tare, încât te obligă să depășești viteza legală, dau claxoane, flash-uri, înjură, amenință cu ce obiecte au la îndemână… uneori îți este și frică să reacționezi, se vede pe fața lor că se simt puternici și dispuși la orice gest".

Intersecțiile orașului, monitorizate!
Ideal ar fi ca în asemenea situații, cel agresat să nu răspundă provocărilor și să ceară ajutor. Dar câți fac asta în realitate? Întrucât, de cele mai multe ori, șoferii care se șicanează în trafic ajung la vorbe grele și chiar la pumni, cititorul nostru consideră că este nevoie ca măcar intersecțiile rutiere ale orașului să fie dotate cu camere de luat vederi. În lipsa acestora, continuă să creadă că oricât de drastice ar fi pedepsele pentru abuzurile în trafic, atâta vreme cât acestea nu pot fi dovedite, astfel de episoade vor continua să facă agenda zilei oricărui participant la trafic.

Comentează știrea

Vlad T.
13 martie 2012
Semnalizare adecvata in intersectii!!

Este foarte pertinent avertismentul dlui Corduneanu. Avem probleme in trafic cu tot felul de beizadele si badarani, care constituie un adevarat pericol. In plus, in foarte multe intersectii din Constanta semnalizarea este foarte proasta, conducatorului auto fiindu-i imposibil sa vada culoarea semaforului si a directiei de mers, cand asteapta la semafor. De ce nu se monteaza semnalizari cu directia de mers pe partea opusa, pentru ca sa se evite multe neplaceri in trafic?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Actual : Cum arată noul VW Golf 7. Imagini spion
Pagina a fost generata in 0.4067 secunde