Cosmetica la domiciliu

Măști de casă pentru îngrijirea mâinilor

107
Măști de casă pentru îngrijirea mâinilor - sitemastimaini-1394638733.jpg
În funcție de starea mâinilor, este posibil ca nici măcar folosirea unei creme speciale din comerț să nu rezolve probleme. Potrivit Click sănătate, în astfel de situații se pot folosi cu încredere tratamentele nutritive, ca un adjuvant al îngrijirii de bază. Specialiștii în cosmetică recomandă folosirea, în fiecare zi, a unei creme hidratante și aplicarea, de două ori pe săptămână, a unei măști nutritive în care mierea sau sau uleiul să fie ingredientul de bază. De asemenea, cel puțin un scrub delicat cu sare de mare, zahăr brun sau zaț de cafea aplicat săptămânal poate face adevărate minuni pentru mâinile dumneavoastră.
Cum se face scrubul. Preparat de două ori pe săptămână, acesta are capacitatea de a îndepărta celulele moarte. În plus, catifelează, asigură o mai bună absorbție a cremei și oferă pielii un aspect sănătos. Ai nevoie de o lingură de suc de lămâie și de una de sare de mare. Ingredientele se omogenizează bine și se masează delicat circa trei minute pe mâini. Apoi, se clătește bine, după care se aplică o cremă, de preferat pe bază de aloe vera, datorită efectelor sale miraculoase asupra pielii. 
Combinație pentru mâini uscate. Ai nevoie ingrediente cât mai hrănitoare, de aceea combinația dintre miere și ulei este ideală. Fă un amestec dintr-o linguriță de miere și o lingură de ulei de măsline, de migdale dulci sau de argan și întinde pe mâinile curate în strat gros. După aproximativ 30 de minute, îndepărtează, clătind din abundență cu apă. Tot pentru mâini foarte uscate ajută și amestecul din șase linguri de făină de ovăz, două de lapte, două de ulei de măsline și două lingurițe de miere.
Tratament exfoliant. Masca pe bază de iaurt se recomandă după treburile casnice intense. Ingredientele sunt următoarele: două linguri de iaurt natural, o lingură de miere, o linguriță de ulei de măsline sau de migdale dulci, o linguriță de făină și două linguri de zahăr brun. Mai întâi, amestecă într-un bol iaurtul, mierea, uleiul și făina, până obții o pastă. După câteva minute, adaugă zahărul și amestecă ușor. Într-un alt bol, pune apă caldă și înmoaie mâinile 5-10 minute. Șterge-le bine, apoi folosește puțin din amestecul de iaurt și masează ușor până simți că zahărul se topește, pentru a face o ușoară exfoliere. Mai pune încă puțin preparat  și masează. Pune apoi mixtura în strat mai gros, bagă mâinile în pungi de plastic, apoi ține-le sub un prosop încălzit în prealabil. După 10-15 minute, îndepărtează masca și clătește foarte bine mâinile cu apă caldă, apoi usucă-le bine și aplică o cremă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Joi, 13 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 13 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm mărar
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete culinare
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.7205 secunde