Maidanezii seamănă teroare între blocuri

4690
23

Articole de la același autor

Ori de câte ori se pune problema eutanasierii maidanezilor, există voci pro și contra, toate la fel de vehemente. Probabil că această atitudine determină autoritățile să tergiverseze în continuare chestiunea, timp în care alți și alți oameni ajung la spital, după ce fac cunoștință cu colții patrupedelor.

Asupra acestei laturi a eternului "coșmar" al câinilor fără stăpân sau cu mai mulți stăpâni a dorit să atragă atenția și asociata unui salon de înfrumusețare din strada Cireșica, Alexandra Cojocaru, a cărei afacere se desfășoară la parterul blocului 16 A. Tânăra ne-a povestit că a fost pusă într-o situație extrem de delicată, una dintre clientele unității ajungând de urgență la spital, după ce a fost mușcată serios de unul dintre câinii din fața blocului: "Și mie îmi plac foarte mult câinii, însă trebuie găsită o formulă civilizată de stăpânire a fenomenului. Toată lumea știe că lucrurile sunt scăpate de sub control și bine ar fi să se hotărască odată soarta maidanezilor. Până atunci, iată, suportăm consecințele. În fața blocului sunt două cuști pentru câini și pisici. De când am început munca aici am observat că animalele se dădeau la clienți, tot timpul mi-a fost teamă să nu se întâmple ceva, iar zilele trecute, unul dintre câini și-a înfipt colții în brațul unei cliente, a umplut-o de sânge. A trebuit s-o transportăm de urgență la spital, pentru îngrijiri. Situația este cu atât mai dificilă pentru mine, cu cât doamna președintă a asociației îi ține în continuare în brațe pe acești câini, mirându-se că au mușcat o femeie, întrucât până acum au mușcat doar bărbați. Nu pot să descriu în cuvinte ce atitudine ostilă a avut când am rugat-o să rezolvăm într-un fel. Asta înseamnă că, în continuare, clienții, copiii, oricine trece prin zonă riscă să fie mușcați de acești câini? Îmi doresc din suflet ca oamenii din bloc să înțeleagă gravitatea situației și să găsim împreună o soluție. Nu-mi plac conflictele și consider că există soluție pentru orice problemă, dacă se dorește cu adevărat o colaborare sinceră".

"Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat!"

Președinta asociației, Leontina Tudose, nu neagă incidentul, însă nu găsește nicio explicație la agresivitatea câinelui: "Am avut acești doi câini de 14 ani, castrați de primărie, blânzi, unul abia se mișca de bătrânețe, niciodată n-au mușcat pe nimeni. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat acum. Probabil, câinele (un Lup metiș, într-adevăr de talie mare), n-a plăcut-o pe clientă, știu eu ce să vă spun? Nici vorbă să-i fi spus domnișoarei că ar fi mușcat bărbați până acum! Exclus așa ceva! Într-adevăr, o fetișcană a fost mușcată în braț, am văzut că-i curgea sânge, îmi place să fiu corectă. Însă câinii îi atacă pe cei răi sau care miros a fum sau alcool. Probabil că fata mușcată e fumătoare, nu știu ce să spun! Ca să fiu sinceră, de când s-a deschis coaforul au venit și mi-au zis că distrug câinii pentru că le sperie clienții".

Momentul a ascuțit discordia în bloc

Extrem de indignată și tristă în același timp, președinta asociației ne-a spus că acest nedorit episod a fost motivul care i-ar fi determinat pe cei de la firma de la parterul blo-cului "să suprime câinele", care era paznicul blocului: "Le-am făcut cuști în fața blocului pentru că cei doi câini, nu mai mulți, ne-au păzit atâția ani de țigani, de boschetari, de furturi. Toți oamenii erau atașați de ei. Am auzit într-o seară un schelălăit puternic, iar a doua zi, n-am mai văzut câinele. Nu știm ce i-au făcut, or fi venit hingherii, l-au otrăvit…".

"Pe la toate blocurile păzesc maidanezii!"

Unul dintre locatarii din zonă a ținut să ne spună că au crescut de mici acești câini în fața blocului, le-au făcut și cuști, de teama hoților și a tot felul de indivizi dubioși care le intrau în scară și le speriau copiii: "Pe la toate blocurile sunt maidanezi. Dar dacă-i lași în pace și nu te dai mare pe lângă ei, nu mușcă. N-am auzit să fi mușcat vreodată pe cineva câinii din zona noastră. Nu-mi place că s-a întâmplat asta, nu cunosc motivul… Poate că ar fi bine să fie mai multă poliție să ne apere de hoți, iar câinii să stea în curțile oamenilor, nu în fața blocurilor sau pe străzi. Dar până atunci… nu știu ce să zic… nu e în regulă așa ceva!".

Un alt locatar ne-a spus că îi repugnă din start ideea masacrării câinilor, pe care-i vede mai degrabă sterilizați și adoptați de iubitorii de animale. Mai mult, nu înțelege de ce se bate atâta apă-n piuă și nu se tranșează într-un fel problema asta: "Să nu ne ascundem după degete, animalu-i animal, nu știi la ce să te aștepți de la el. Iar aproape toate blocurile au la parter magazine și tot felul de firme, ce-ar însemna să fie toți clienții sau angajații mușcați de câini? Poliția trebuie să ne apere, nu câinii!".

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Miruna
17 decembrie 2011
"Pe la toate blocurile păzesc maidanezii!"...DOAMNE CATA PROSTIE

La blocurile dintr-o tzara PRIMITIVA..!Am mai zis o si o repet, FEMEIA acea msucata-ca si miile de romani msucati,proprietara firmei si cei satui de caini ar trebui sa dea un sut acelor custi de caini,sa dea in judecata pe maidanezoofila care le-a facut custi si ..de ce nu? sa dea in judecata primaria CTA care nu a luat aproape niciun cain de 2-3 ani!...Dar daca sunteyi lasi si resemnati,multumiti- va cu muscaturile cainilor..pe mn nu m-a muscat niciun caine dar dc m-ar musca un maidanezi,l-as urmari pe MAZARE si maidanezoofilii care tin caini pe spatiul pulic pana la CEDO !!

Miruna
17 decembrie 2011
deci retinetri acest nume....Președinta asociației, Leontina Tudose

aceasta maidanezoofila e unn din cele care contribuie la acest fenomen scarbos si anormal intr-o tzara civilizata ,haitele de maidanezi peste tot...taceti si inghtiti in continuare,dragi concetateni,batjocura acestor dementi care cresc caini pe langa blocuri de parca ar fi la ei acasa sau la parintii sau bunicii lor ,la tzara de unde au venit.Da,cainele poate fi un animal de nadejde si eu aveam catzel si pisica in copilarie dar lasat liber in haite, e deosebit de periculos, e ca UN LUP !!asta nu pricep dementii astia maidanezoofili..

Tudor
17 decembrie 2011
Eutanasiere total, singura solutie

Oare cat o sa mai suferim mizeria din orasul asta. Mazare a promis ca ne scapa de maidanezi, cand incep actiunile de curatare a orasului de ei. Ar trebui ca fiecarei asociatii de locatari sa i se ceara nr. exact de maidanezi din zona lor si apoi ecarisajul sa-i stranga pe toti. NU vezi in nici o tara din lumea asta mizeria asta cu maidanezi pe strazi. E peste limita de intelegere a oricarui om normal. Mia mult, trebuie mers si in zonele din suburbii sau din afara orasului, unde deja cainii s-au salbaticit. Parca acum catyeva zile fusese un om mancat de cainii pe nu stoiu ce camp din judet, dupa ce a fost accidentat de cineva. In ce tara traim ?!

am
17 decembrie 2011
maidanezii nu pazesc de hoti

Maidanezii musca aiurea, pe cine vor ei. Nu hotii! Hotii stiu cum sa scape de ei, foarte repede. Apoi, cainii ataca doar victimele care nu se pot apara. De obicei copii, femei, batrini. Nu barbati. Faceti statistica muscaturilor pe virsta si sex si va veti lamuri. (Macar cele declarate oficial.) Foarte rar sunt atacti barbati in putere. Dar presedinta aia, are acceptul scris al membrilor asociatiei pentru a tine maidanezii pe spatiul comun? (Macar 66%?). Daca da, e in regula. Daca nu, incalca legea. La fel si cu celelalte asociatii ce adapostesc maidanezi. Este inca o dovada ca maidanezii castrati continua sa muste! Fiti seriosi, pe primar si fortele ce protejeaza maidanezii ii doare in pix de discutiile pro/contra eutanasiere. Ei le intretin, pentru a-si justifica inactivitatea. Caci in acest timp, organizatiile lor clandestine sifoneaza banii primariei. Ar trebui ca Parchetul si DNA sa se autosesizeze si sa verifice pet-shop-urile si ONG-urile pro/maidanezi! Ca si alte structuri mafiote. Singura solutie este ca cei care doresc luarea cainilor de pe spatiul public sa voteze impotriva celor ce-i apara (PSD,PNL,PRM). Si atunci, se va putea lua o masura legala eficienta. Altfel, cei care voteaza partidele respective, sa stie ca voteaza si promaidanezi liberi si muscatori. Sa nu se mai plinga! In plus, vor avea si necazuri cu tot felul de boli transmise de ei... De ce nu se publica nr. de bolnavi cu boli transmise de maidanezi la om? Direct sau prin alti paraziti? Pina una alta, primaria -si Parlamentul- puteau avea atit bun simt cit sa oblige "iubitorii" de animale, si cei care semneaza pentru ei (peste tot), sa adune merda de pe strazi si din parcuri. Si Obama are un caine, dar si-a invata copiii sa faca curatenie dupa el. Dar voi...aveti mentalitatea lui Putin. Merda canica ingrasa pamintul... Dar asfaltul?

stan
17 decembrie 2011
?

miruna, tu nu esti cumva

admirator
17 decembrie 2011
Femeia muscata si firma respectiva

pot sa dea in judecata asociatia respectiva, pentru daune. Mari. Daca sefa de asociatie nu are semnaturile proprietarilor (minim 66%), va plati singura toate despagubirile. (Femeia muscata cere despagubiri pentru muscatura, firma pentru pierderi cauzate de hartuirea clientelei, care renunta la serviciile ei.) Altfel, nu se invata minte zoofilele astea!

Popescu
17 decembrie 2011
De ce la noi nu se poate? (pentru Miruna)

Mergeti in Grecia si Turcia . Fiecare unitate comerciala are adoptat un maidanez.Stau in magazin sau in fata lui si nu moare nimeni.Daca erau castrati din 1990 nu se ajungea aici.Medicii si asa sunt platiti, ce era asa de greu sa-si faca treaba .

Wikipedia
17 decembrie 2011
pentru Popescu

Termenul maidanezi desemnează populația – în continuă creștere – a câinilor de rasă comună,fără stăpân,care a ajuns o prezență constantă și îngrijorătoare în spațiul fostei Uniuni Sovietice și în Balcani. Implicațiile fenomenului pot fi urmărite și în India, Grecia, China sau Irak.

cineva
17 decembrie 2011
constanteni

Daca autoritatile nu aduna maidanezii de pe strazi , haideti sa actionam noi ! Nu se mai poate asa . Trebuie facut ceva !

Mika
17 decembrie 2011
De unde atata ura?

Oare cati dintre cei care ati scris mai sus va credeti crestini? Daca ati fi cu adevarat crestini v-ar durea sufletul sa indemnati la ucidere in postul Craciunului. Problema se poate rezolva prin sterilizarea tuturor cainilor, cu sau fara stapan. In cativa ani vor deveni o amintire. Daca ati fi la fel de intoleranti cu tot ce se intampla rau in jurul vostru Romania ar fi cea mai civilizata tara. Din pacate va legati de cele mai nevinovate fiinte.

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : O elevă a fost sfâșiată de câini
Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cum va scăpa Constanța de maidanezi?
Pagina a fost generata in 1.0372 secunde