Maidanezii, marfă pentru export?

2184
21
Carnea de câine este o tradiție culinară nu numai în China, ci și în Coreea, iar pisicile sunt considerate delicatese în Vietnam și chiar America de Sud.

După ce Curtea Constituțională a declarat Legea maidanezilor ca neconstituțională, conștienți că dacă nu se va acționa pentru adunarea patrupedelor de pe străzi, numărul acestora va fi și mai mare, iar pericolul pe măsură, mai mulți cititori au ajuns la concluzia că aceștia s-ar putea transforma, dintr-o problemă, într-o oportunitate pentru țara noastră.

Adrian Mireanu, deși mare iubitor de animale, urmare nenumăratelor călătorii făcute în țările asiatice, unde se consumă, fără niciun fel de repulsie, diverse preparate culinare pe bază de carne de câine, consideră că exportul maidanezilor în aceste țări ar fi o măsură nu doar civilizată, avantajoasă financiar, ci și foarte sigură pentru ca maidanezii să dispară de pe străzi: "Să fim serioși, în România câinii fără stăpân sunt de ordinul milioanelor, iar dacă nu se iau măsuri, în câțiva ani o să depășească numărul oamenilor. Poate că unii mă vor judeca, dar problema e foarte serioasă, gravă, trebuie musai făcut ceva". Cititorul nostru nu crede că eutanasierea este o soluție, fiind "scârbit" și de felul cum se comportă așa-zișii protectori ai animalelor: "Doar latră, scuzați expresia... De ce nu apără toate animalele, ci doar pe cele de pe urma cărora mai pică niște bănuți? Curat ipocrizie!".

Cum e cu animalele secerate pe șosele?

Dacă tot există atât de mulți iubitori de animale, lucru lăudabil, de altfel, Ela Marzis nu înțelege de ce atitudinea lor nu este la fel de vehementă și când acestea sunt secerate pe șosele. Aproape că nu există șofer care să nu fi lovit, dacă nu omorât, măcar un câine în viața lui. Nici nu se poate altfel, de vreme ce ei sunt lăsați să mi-șune pe străzi, zilnic, punându-i în dificultate pe conducătorii auto: "Chiar iubesc câinii, dar tot am omorât unul pe șosea, în dreptul localității Agigea. Mi-a sărit în față, am încercat să-l evit, s-a dezorientat și l-am luat în plin. Mi-a distrus bara din față, iar spe-rietura a fost zdravănă. Asta în-seamnă că ecarisajul și asociațiile pentru protecția animalelor își fac treaba? De ce numai în România nu se poate găsi o soluție civilizată pentru eliberarea străzilor de maidanezi? Știe cineva câți mor striviți sub roțile mașinilor?".

Despăgubirea celor mușcați sau implicați în accidente

Constantina Chebac consideră că cei care sunt împotriva eutanasierii ar trebui să suporte chel-tuielile presupuse de tratarea celor mușcați de maidanezi "și toate consecințele legate de prezența lor pe străzi. De ce să plătim noi pentru maniile unora? Se rezolvă problema cu mitinguri? Am mai propus și cu altă ocazie ca maidanezii să servească drept hrană pentru câinii de la zoo. Acum 2000 de ani se spunea că zeii când vor să-i piardă pe muritori le iau întâi mințile. Mie mi se pare că mințile multor așa ziși iubitori de câini au plecat la plimbare".

Este clar, în cazul unui accident rutier provocat de un câine care vagabondează pe străzi și șosele intens circulate, animalul nu are nicio vină, iar legea nu-l condamnă pe el, ci pe șofer, care, în afară de faptul că are conștiința încărcată de… crima comisă fără voia lui, are multe de plătit: "Chiar eu am pățit-o, a fost un accident urât, au suferit și alți participanți la trafic din cauza manevrei mele riscante ca să evit câinele, era mare, iar despre costul reparațiilor nu mai vorbesc. Eu cred că societățile de asigurare ar trebui să ceară despăgubiri de la primării când accidentele sunt provocate din cauza maidanezilor!".

Sterilizarea, altă gogoriță…

Se tot spune că una dintre cele mai eficiente măsuri de control a reproducției maidanezilor este sterilizarea. Din păcate, K. Constantina a văzut nenumărate animale marcate ca fiind sterilizate: "Care apoi au fătat. Răspunde cineva pentru asta? Câinii veșnic o să se înmulțească, cățeii sunt aruncați de vii, n-are omul suflet să-i omoare. M-a deranjat hotărârea Curții Constituționale, cum lași tu o primejdie așa mare pe străzi? Constituția nu apără viața omului, doar pe a câinilor? Pe vremuri, dacă scăpai câinele pe stradă, ori ți-l otrăveau, ori îl luau hingherii. Aruncăm la gunoi toată experiența milenară…"

Oamenii speră ca propunerile lor să fie serios analizate, iar legea reevaluată, astfel încât să se poată lua măsuri unitare la nivelul întregii țări, având în vedere că transbordarea câinilor dintr-o localitate în alta este deja sport național.

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
alex_ct
14 ianuarie 2012
Cainii, o afacere

Cea mai buna piele pentru manusi si haine, este pielea de caine. Asa ca afaceristi si meseriasi, la treaba...

hanganu
14 ianuarie 2012
este o propunere judicioasa

Dar lipsesc antreprenorii care sa deschida un abator doar pentru caini. Cu instalatii de congelare si/sau prelucrare in conserve. Si nu poti sa te atingi de javre, ca vor sari secureii sa te condamne pentru "rele tratamente"! In fapt, nici nu poti lua apararea unei victime stradale a maidanezilor, caci daca ii lovesi sau -Doamne fereste- ii omori,incercind sa aperi victima umana, trimit imediat Politia peste tine sa te ancheteze! Este clar ca nebunii astia sunt organizati si dirijati de SVR. Ar trebui ca fortele specializate in astfel de lupte, sa intre in actiune si sa neutralizeze centrii de putere.

deli ali
14 ianuarie 2012
fii, domnule, serios!

astia care "iubesc maidanezii" nu sunt interesati de a aduce bani la buget si a crea noi locuri de munca. Ei vor sa jumuleasca bugetul, in interes propriu. Daca le dispar maidanezii, ei cum mai sifoneaza banii publici? Nu vezi ce agresivi sunt cind pomenesti de disparitia cainilor de pe strazi? Ce sa mai vorbim de eutnasiere sau sacrificare. Nimeni nu realizeaza ca dragostea a fost declarata o boala psihica? Dar in acest caz, dragostea fata de animale este o dubla boala. Chiar asa sa fi ajuns poporul roman, peste noapte, dereglat psihic in masa? Sau fostele servicii secrete comuniste au gasit o sursa de venituri ilegala si "curata"? Si atunci au activat retelele (cu opozitia si la globalizare, simultan) pentru a exploata noua sursa? Oricum, ideea dta nu va fi acceptata. Chiar daca e buna. Au mai avut-o si altii, inainte. Incearca si sa vezi ce vei pati!

Miruna
14 ianuarie 2012
Poate că unii mă vor judeca, dar problema e foarte serioasă, gravă, trebuie musai făcut ceva". Cititorul nostru nu crede că eutanasierea este o soluție, fiind "scârbit" și de felul cum se comportă așa-zișii protectori ai animalelor: R

Ei ce s a spun.s-a ajuns sa ne fie frica sa spunem CA VREM SA SCAPAM DE ACESTE ANIMALE PERICULOASE CARE NU AU CE SA CAUTE PE STRAZI!!! pt ca nu fim etichetati drept ''criminali''...CRIMNALI SUNT ONG - ISTII CARE INSISITA CA ACESTI CAINI SA STEA IN CONTINUARE PE STRAZI SI TOTI MAIDANEZOOFILII IN FRUNTE CU DEMENTUL MARIUS MARINESCU!

Miruna
14 ianuarie 2012
OAMENII AU PRIORITATE IN FATA JAVRELOR !!!

Locul cainilor nu e pe strada sau langa blocuri .nu pricepeti?Fiind animale( si nu unele nevinovate ca iepurii,oile sau vrabiile ci animale de PRADA SI CARNIVORE ,DECI AGRESIVE PRIN DEFINITIE ,oricand se poate trezi instinctul agresivitatii in ei-ca doavada miile de constanteni muscati si zecile de mii de romani muscati..asta ca sa nu mai pun la socoteala doar atacul prin latrat in haita-CHIAR DACA NU TE MUSCA ITI PROVOACA O SPAIMA URIASA SA TE INTALNESTI CU 5-6-7-8-9 CAINI !Cum e o posibil sa lasati zeci si sute de caini liberi ,nici castrati nici stransi in padocuri nici eutanasiati ,ei fiind periculosi ca doar nu sunt miei si oi!?!?!??!?!un popor primitiv si o gramada de inconstienti ca edilul din BANEASA..de mazarica al nostru ce sa mai spunem..

Miruna
14 ianuarie 2012
adoptia,castrarea celor adoptati,amendarea celior care isi abandoneaza cainii si solutia finala -dupa 14 zile in padoc -eutanasierea!!!!.ce dracu,am ajuns sa dam prioritate unor animale in dauna omului!??!?!?!

Aceasta este singura solutie sa scapam de aceste javre care au umplut orasul de rahatul lor,care latra turbati si de care iti este teama la orice pas. Unde mai vad acesti handicapati care le iau apararea ,si sunt si ei precum acesti maidanezii,in toata Europa asa ceva ???/

anti maidanezi
14 ianuarie 2012
asa ,edeli ali si miruna,maidanezi n-au ce sa caute pe strada ,langa blocuri sau institutii,fiind animale periculoase

nu pledez pentru eutanasierea lor, dar ceva trebuie facut. si daca asta este singura solutie, sunt de acord.e atat de simplu: intre viata unui maidanez care a muscat 2,3,5,10 OAMENI si care risca sa omoare un copil si viata unui OM, sau, mai grav, a unor comunitati de oameni, oare ce este mai important pentru noi, OAMENII?

Adriana
14 ianuarie 2012
maidanezii..

sunt peste tot,ataca la primele ore ale diminetii sau seara si ziua daca mergi printre blocuri unde nu te cunosc;dar ce zic,chiar si acolo unde mergi zilnic te pot ataca;e si firesc,sunt animale salbatice si fara gandire dar primaria oare gandeste cand lasa proliferarea cainilor vagabonzi?

citizen of cta
14 ianuarie 2012
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?

e o haita de 7-8 caini maidanezi EXTREM DE AGRESIVI pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator si unii chiar mai mari ca lupii , nu pricep de ce nu au fost eutanasiati sau macar castrati pana acum? TREBUIE LUATI DE ACOLO,INDIFERENT CA II EUTANASIATI SAU CASTRAIT, DAR TREBUIE LUATI deoarece sunt exterm de agresivi si ataca in haita(noroc ca era cineva pe strada mai incolo si aveam un batz in mana ca altfel javrele astea maidaneze ataca ,mai ales oamenii singuri) ..aloo,,voi asteptati doar sa se faca sesizari si reclamatii ,nu vedeti ca orasul e plin de haite de caini? De la gar cfr pana dupa orice bloc de pe strada FErDINAND , si de la haitele din tomiS nord pana la haitele de la sudul orasului! Dv asteptati sa mai fie muscati sau mutilati oameni?....luati cainii aia , va rugam, ne dispera pe toti care trecem pe CARAIMAN inspre AUREL VLAICU sau inspre zona abator..si mai ies de acolo si vin in parcul de langa blocuri uneori ,sperie copiii ,batranii,oamenii bolnavi de inima!...aloo,se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .Stiu ca primaurl MAZARE doreste rezolvarea problemei maidanezilor si il sustin dar faceti-va si voi ecarisajul datoria,luati cainii maidanezi de pe strazi,de pe langa blocuri, curti parasite, hardughii si in general de pe spatiul public.Este incredibil la ce s-a ajuns!Colcaie orasul de caini!se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .

10. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Maidanezii seamănă teroare între blocuri
Pagina a fost generata in 0.421 secunde