Mai spală cineva străzile "mizerabile" ale Constanței?

1043
4
Mai spală cineva străzile
În timp ce în alte orașe din țară funcționează instalații automate de spălare a străzilor, la Constanța, un oraș extrem de prăfuit și poluat, spălarea străzilor se face de către SC Polaris M Holding SRL doar la comanda primăriei și numai dacă afară sunt peste 25 de grade. 

Măria-sa, praful de Constanța, se simte mult mai puternic în nări când mergi pe stradă, la sosirea primăverii, devenind stăpânul casei când aerisești, mai ales în zonele de trafic auto intens. Se vede cu ochiul liber și pe tabla fină a autoturismului, mai ales dacă e proaspăt spălat, se așază pe haine, iar tălpile încălțărilor sunt… căptușite cu o peliculă groasă de mizerie. Iar când plouă, apa se înnegreșește, iar în zonele cele mai poluate, se transformă pur și simplu în nămol. Constănțenii suferă din cauza poluării și nu înțeleg de ce străzile orașului "nu se mai spală ca pe vremuri? Plus că e perioada curățeniei de primăvară, de Paști, cu toții ne străduim ca locul în care trăim să fie mai curat. Face bine și la sănătate, și la moral. Dar nici nu terminăm bine de șters praful sau spălat curtea, că praful se pune mai abitir. Dacă nu-l ștergi două zile, s-a făcut de-un deget… iar tălpile încălțărilor sunt negre. Stau în intersecția Trocadero, am copil mic și n-am curaj să deschid vreun geam de la balcon, atâta praf se pune, când trec mașinile, îl vezi cum se ridică! Plătim bani grei pe habitat, dar Constanța colcăie de praf, de-aia sunt și atâția bolnavi de plămâni și boli respiratorii!" (Nadia Lina).

"Am auzit că în alte orașe din țară s-au făcut proiecte pe bani europeni pentru instalații de spălare automată a străzilor. Am o rudă în Timișoara, la ei sunt străzi care pur și simplu se spală automat, noaptea. Important e ca afară să nu fie temperatură de îngheț, orașul ăsta e plin de trandafiri și foarte curat. Constanța mă bagă în depresie, atâta praf ne-a sufocat plămânii!" (Katerina Mugur). Aceeași dilemă o au și cititorii M. Dascălu, Felicia Ticu, Liliana Nasture, Cristina Mirea.

Primăria dă undă verde

Potrivit SC Polaris M Holding SRL, spălatul străzilor în Constanța se face în urma unei comenzi emise de primărie, însă nu înainte ca temperatura aerului să depășească 25 de grade Celsius. Deci operațiunea este condiționată de anotimp și, în principiu, startul se dă în luna iunie. Cât privește procesul în sine, este unul complex  N"$%û se începe cu măturarea mecanizată a străzilor, răzuirea rigolelor și, în ultima fază, se spală carosabilul și trotuarele.

În privința programului după care se prestează serviciul de spălare a străzilor, acesta începe odată cu deschiderea sezonului estival, în baza unui ordin de lucru emis de Primăria Constanța.

Se spală îndeosebi noaptea

Pentru a nu se îngreuna traficul rutier, spălarea străzilor se face cu precădere noaptea, începând cu bulevardele mai aglomerate și terminând cu principalele străzi ale orașului. Însă, în perioada caniculei, atunci când temperatura depășește 30 de grade Celsius, străzile se spală de câte ori este necesar.

Cu ochii pe zonele poluate!

Polaris îi asigură pe constănțeni că urmărește informațiile comunicate de Agenția de Mediu și în urma măsurătorilor făcute, dar și la solicitarea Primăriei, efectuează operațiunea de stropire și spălare în zonele în care se impune acest lucru. Pentru ca totul să fie posibil, parcul auto al Polaris a fost completat recent cu un număr de 16 mașini noi, ce respectă ultimele norme de poluare EURO 5 EEV, scopul declarat al societății de salubrizare fiind achiziționarea de mașini cât mai puțin poluante, mediul reprezentând una din preocupările sale permanente.

Comentează știrea

yorick
29 aprilie 2013
Mazare primarul staTIUNII MAMAIA !

Cei nascuti mai devreme(!) tin minte cum prin anii 60-70 strazile Constantei erau spalate pe timpul verii zilnic de autostropitori la pranz si seara.Tot atunci circulau pe liniile de transport in comun autobuze descoperite("barca").A-ti aduce aminte de de o foarte buna gospodarire si intretinere a orasului nu inseamna nostalgie ci este doar un mod de a compara cu SAMBA jucata in zilele noastre pe bani constantenilor nu in Constanta(asta ar mai lipsi)ci in Mamaia.

SEIKO
29 aprilie 2013
TAXA DE HABITAT?????

Va puneti aiurea intrebarea asta, pentru ca raspunsul primariei e simplu, Nu sunt bani! Taxa de ahbitat introdusa pentru poftelel lui Eduard MArtin nu include si spalaturile bulevardelor ci spalaturi pe creier cu pachete electorale

gogu
29 aprilie 2013
poza

:) da de ce a-ti pus o poza din bucuresti?

admirator
29 aprilie 2013
da' trotuarele

pline de merda si pipi maidaneza, le spala cineva? (Vedeti ca saptamina trecuta era pe Realitatea sau Yahoo New's un articol despre banii sifonati cu maidanezii. Peste 2 milioane de euroi. Cta era la loc de frunte. Numai ca l-au sters repede. Daca puteti sa-l depistati, e bine sa-l reluati...) Pai daca din Cta nu exista poze cu tulumbarii ce spala strazile... ce sa faca?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9157 secunde