Medicul de gardă

"Mă paște menopauza, la 44 de ani?"

408

Articole de la același autor

"Aveam niște stări mai ciudate, bufeuri, chestii… și m-am dus la medicul de familie. Din ce i-am explicat și după consult, mi-a spus să mă aștept la menopauză. M-a întrebat când i s-a întâmplat mamei, dar n-am știut să-i răspund. Mi-e teamă să nu am alte probleme… chiar așa, mă paște menopauza, la 44 de ani?" – se întreabă o cititoare.

v v v

Că femeile pot intra la menopauză în jurul acestei vârste, ne-a confirmat-o și dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center. Mai exact, de regulă, femeile intră în această fază a vieții între 45 și 55 de ani. Cât privește stările care anunță instalarea premenopauzei și a menopauzei, acestea sunt, în primul rând, bufeurile, care, se știe, sunt valuri de căldură care încep din zona pieptului, se răspândesc apoi la gât și cap, provocând transpirație abundentă, iritații și o stare accentuată de disconfort.

Ce-i de făcut

Pentru a mai atenua din stările de disconfort, se pot aplica o serie de tehnici: se apasă cu degetul mare de la mâna dreaptă pe zona din apropierea încheieturii de la mâna stângă, pe interior, timp de 90 de secunde, prin mișcări circulare; mersul pe jos, sportul, dansul dau o stare de bine, din cauză că duc la creșterea nivelului de estrogen; controlul calciului asupra organismului; consumarea de alimente precum pește (macrou, somon, sardele), dar și multe fructe, țelină, soia.

Important! Nu se recomandă cafeaua, nici băuturile cu cafeină, în schimb, apa din belșug ameliorează situația. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cum faci față menopauzei
Marţi, 26 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Dieta femeii, în funcție de vârstă
Pagina a fost generata in 0.5306 secunde