SEMNALE

"M-am băgat singur în belea!"

1023
1
După ce a făcut un credit bancar pe numele lui, însă toți banii au ajuns în buzunarul fratelui său (care, între timp, și-a încălcat promisiunea de a suporta lună de lună ratele bancare), s-a trezit cu somație de executare silită din partea băncii.

"Pentru că fratele meu nu îndeplinea condițiile cerute de bancă, m-am oferit să fac creditul pe numele meu, cu condiția ca fratele și cumnata să plătească ratele. Până în noiembrie 2010, cât magazinul lui a mers cât de cât, n-au fost probleme cu banca, fratele mi-a plătit lună de lună ce era de plătit. Acum are magazinul închis și a închis și obligația cu ratele la bancă" - ne-a povestit Cornel Tudor (46 ani), supărat că fratele său, în afară de faptul că îi este atât de dator, se ascunde, nu-i mai răspunde nici măcar la telefon.

Cum se întâmplă în astfel de situații, autorul creditului s-a trezit cu somație de la bancă, prin care este avertizat că dacă nu plătește datoria, o să fie executat silit. Cu toate că nu este adeptul ca problemele personale să devină publice, având în vedere că fratele său refuză categoric să achite în continuare ratele bancare ("ar avea ce să vândă, dar nu e dispus!"), bărbatul ar vrea să știe cum poate ieși din această situație delicată: "M-am băgat singur în belea, așa pățești când vrei s-o faci pe fratele bun! Sau oi fi eu ghinionist să am un frate fără cuvânt?".

v v v

În legătură cu creditul bancar care v-a dat atâtea bătăi de cap, ideal ar fi fost ca înainte de a-l contracta să fi trecut pe la un notar, să-i fi explicat că acel credit este o formă de împrumut către fratele dumneavoastră, astfel încât astăzi să fi avut un angajament scris, legal, în acest sens.

Cum nu aveți nicio dovadă că banii din respectivul credit au ajuns în buzunarul fratelui dumneavoastră, potrivit explicațiilor notarului Oana Stireanu, va trebui să cereți ajutorul instanței de judecată. Este posibil ca atunci când va compărea în fața judecătorilor și va da ochii și cu martorii - dacă ei există, fratele dumneavoastră să recunoască situația și să preia, implicit, plata datoriei. Oricum, atâta vreme cât pe cale amiabilă nu ajungeți la o înțelegere, altă soluție de a ieși din impas nu prea aveți.

Comentează știrea

geo
25 august 2011
haha

si zi ca proverbul nu e bun ,, frate , frate dar branza e pe bani"

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2521 secunde