Leacuri care taie greața

302
Leacuri care taie greața - siteleacurigreata-1398098091.jpg
Sărbătoarea pascală nu s-a terminat, de asemenea, nici mesele copioase! Cum greața și balonările ne sunt în continuare inamici, remediile naturale, transmise din generație în generație ne pot fi de mare folos. În condițiile în care majoritatea preparatelor tradiționale sunt grele, deseori apar problemele digestive. Tocmai de aceea, din… farmacia personală n-ar trebui să lipsească, în această perioadă, menta, anasonul, bitterul suedez, afinul și chimenul, sunt de părere specialiștii Click sănătate. Iată câteva remedii în măsură să atenueze stările de rău:


Infuziile și uleiul de mentă sunt foarte indicate în caz de indigestii, combat grețurile, balonarea, durerile de stomac și de bilă, după numai o zi de tratament. 
 
Compot de mere cu lămâie. Dacă ați scăpat de indigestie, dar greața persistă, compotul de mere cu lămâie și cu busuioc vă scapă de această suferință. Recomandat în caz de balonări, arsuri gastrice și de episoade diareice este și ceaiul de anason. Preparați o infuzie dintr-o linguriță de semințe de plantă măcinate la o cană de apă clocotită. După zece minute de infuzare, ceaiul se bea după masă. De asemenea, după ce beți ceaiul, ungeți o felie de pâine prăjită cu o linguriță de ulei de măsline presat la rece și veți observa că acest remediu este un excelent pansament gastric. 


Rețete naturiste pentru disconfort digestiv. Infuzia de mentă: Se prepară dintr-o linguriță de mentă proaspătă sau uscată și dintr-o cană cu apă. O astfel de infuzie se bea dimineața, înainte de micul dejun, iar o altă cană, după cină. "Supa" de chimen: Se prepară din 500 ml de apă în care se pun trei linguri de chimen și se lasă să fiarbă 20 de minute la foc potrivit. Leacul se consumă rece. Compot antigreață: Se prepară din trei mere, o lămâie și un grapefruit. Curățați fructele de coajă, tăiați-le cubulețe și puneți-le la fiert în 500 ml de apă. Când fructele sunt fierte, adăugați o linguriță de frunze de busuioc uscat. Lăsați compotul să clocotească încă un minut, apoi luați vasul de pe foc. Se consumă călduț, pe parcursul a 10 ore. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru crizele de fiere
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple contra mătreții
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Scapă de răceală pe cale naturală
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru pungile de sub ochi
Joi, 03 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce boli ascund stările de rău
Pagina a fost generata in 1.7146 secunde