La muncă egală, plată egală?

276
La muncă egală, plată egală? - banii-1349280032.jpg
"Nu spun că trebuie să fim plătiți ca în vremea comunismului, toată lumea cu același salariu, dar mi se pare un abuz să se facă diferență între leafa unui salariat permanent și a unui salariat temporar din moment ce fac amândoi aceeași muncă. Acum nu poți să întrebi nimic, toți spun că salariile sunt confidențiale și cu asta au închis orice explicație! Poate să fie și sub salariul minim, găsesc ei chichițe legislative!" (Milena Chirea).


v v v

Așa cum ne-a explicat și Manuela Marcu, expert în probleme de muncă, singura mențiune care s-a păstrat din vechea legislație în actualul Cod al Muncii se referă la obligația companiilor de a nu plăti angajații sub salariul minim pe economie. Dincolo de acest salariu, fiecare viitor angajat are posibilitatea să-și negocieze contractul individual de muncă, inclusiv salariul, înainte de a-și pune semnătura.

Referitor la angajatul tem-porar, legislația muncii păstrează în continuare regula ca angajații cu contracte pe perioadă determinată, deci și cei temporari, să beneficieze de același tratament cu salariații comparabili cu contract pe perioadă nedeterminată.

Într-adevăr, expertul ne-a confirmat că mai ales în anii de criză, nevoia angajatorilor de angajați temporari este reală în foarte multe domenii de activitate. Totul, din cauză că prin această formulă, angajatorii fac față mai ușor schimbărilor care intervin în ritmul activității desfășurate la nivelul firmei.

În ceea ce privește plățile sub nivelul salariului minim pentru un program normal de muncă, dacă vă aflați în asemenea situații, ar trebui sesizat de urgență Inspectoratul Teritorial de Muncă (cu sediul în strada Decebal nr. 13, Constanța). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2155 secunde