La câte zile de concediu neîntrerupt avem dreptul

333
La câte zile de concediu neîntrerupt avem dreptul - lacatezileconc26-1390743278.jpg

Articole de la același autor

"La noi, la firmă, sunt probleme cu concediile, pentru că am rămas oameni puțini. Ni-l dau pe bucățele, după cum vor ei. Nu-i obligă legea să ne dea măcar o tranșă după cum avem nevoie? Eu știam că pot primi 15 zile la rând." – sunt dilemele unei cititoare.
Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă apreciază că, în cazul de față, ar putea fi vorba despre o confuzie, în sensul că vechea legislație obliga angajatorul să acorde 15 zile de concediu de odihnă fără întrerupere, pe când, după intrarea în vigoare a noilor reglementări de muncă, această perioadă s-a redus la 10 zile. Salariații ar trebui să știe însă că durata efectivă a concediului de odihnă sau alte dispoziții legate de perioada de repaus se pot stabili și prin contractele colective de muncă sau prin regulamentele interne, dar cu respectarea legislației în vigoare.
De asemenea, angajatorul este obligat să acorde cele peste 20 de zile de concediu în fiecare an, iar efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile excepționale prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Băile Tușnad și cele 44 de izvoare naturale
Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Iarna asta, mergem la schi în Alpii Vienezi!
Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Insula Bali, un paradis exotic
Pagina a fost generata in 0.4713 secunde