Își cer copilul înapoi după trei ani de la înfiere

3959
1
Își cer copilul înapoi după trei ani de la înfiere - dce42ddbb835f6defc4622399137ef5d.jpg

Articole de la același autor

Din momentul stabilirii filiației prin adopție (înfiere) încetează filiația firească dintre copilul adoptat și părinții săi naturali, iar adoptatorii își asumă răspunderea și obligațiile ce revin părinților firești.

Sunt momente în viață când luăm decizii greșite, pe care apoi le regretăm atât de mult încât, la un moment dat, pot crea obsesii greu de suportat. Într-o astfel de situație se află și A. M., mamă a doi copii care, în urmă cu trei ani, și-a dat acordul ca mezinul ei să fie înfiat de o rudă apropiată.
La vremea respectivă, momentul a constituit o adevărată sărbătoare pentru ambele familii, având în vedere că între ele exista o relație absolut specială. Cu trecerea timpului, însă, mama naturală s-a autocondamnat pentru gestul său, ajungând să-și susțină moralul cu pumni de pastile.
"A.M. este cea mai bună verișoară a mea, pe care și acum o iubesc la fel de mult cum am iubit-o mereu. Ea a fost mai norocoasă decât mine, pentru că i-a dat Dumnezeu doi băieți minunați. Eu am făcut o grămadă de tratamente, dar tot degeaba. Eram foarte apropiate și mereu a știut cât de mult sufeream din cauza asta. Ideea cu înfiatul a venit de la ea. Niciodată n-aș fi îndrăznit să-i cer așa ceva! Adevărul e că și eu m-am grăbit să facem iute actele, parcă îmi era frică să nu se răzgândească. Copilul era mic, avea nouă luni și nu prea a simțit trecerea de la o familie la alta, mai ales că noi ne vizitam foarte des, eram o figură cunoscută pentru el. Verișoara mea a hotărât ca o lună de zile să nu mai dea pe la noi, ca să se obișnuiască băiatul cu noua lui familie. După aceea am început să ne vizităm foarte des, o lăsam de multe ori cu copilul, practic, era un copil cu două mame. Nimic nu arăta că în sufletul ei se dădea așa o luptă. După ce am sărbătorit tăierea moțului am simțit o ruptură între noi două, dar n-am dat importanță. Apoi ea a început să muncească din nou și ne vizitam tot mai rar. La Crăciun i-am invitat la noi, însă a venit numai soțul ei cu cadourile pentru copil. Atunci am aflat că se căiește rău de tot că și-a dat copilul de la piept, că nu doarme noaptea, că înghite pastile cu pumnii, însă nu îndrăznește să-mi spună. Parcă mi-a căzut tavanul în cap. Soțul ei mi-a spus că se gândesc serios să ceară desfierea, m-a rugat să înțeleg situația, că îi este frică să nu înnebunească de-a binelea. Chiar dacă nu l-am născut eu, aș fi în stare să-mi dau și viața pentru acest copil. Înțeleg ce se petrece în sufletul unei mame adevărate, dar măcar ea mai are un copil. Aș vrea să știu dacă, atâta vreme cât eu am grijă ca de ochii din cap de acest copil, am situație materială foarte bună, poate legea să îl dea înapoi părinților naturali? Sau, din moment ce și-au dat acordul, copilul o să rămână toată viața al meu? Mititelul ne iubește mult, s-a atașat de noi, e destul de măricel, vorbește, e foarte inteligent și nici pentru el nu cred că o să fie ușor să plece de lângă noi. Oare o să-i dea legea câștig de cauză verișoarei mele sau mie? Drept recunoștință că l-am crescut până acum, părinții naturali ar fi de acord ca băiatul să păstreze numele nostru. Mă gândesc că ar putea să se răzgândească pe parcurs și o să mi-l dea înapoi, nici eu nu știu ce să mai cred" – ne-a spus, ex-trem de emoționată, Florentina M. (33 ani), care a ținut să precizeze că după înfierea legală a copilului, a fost vizitată în dese rânduri de reprezentanți ai Autorității tutelare, care nu au avut ce să-i impute în privința creșterii și îngrijirii copilului, a celorlalte condiții de viață ale acestuia, dimpotrivă, au fost impresionați de climatul în care a fost crescut micuțul.
v v v
Potrivit legii, înfierea poate fi anulată, însă numai cu condiția ca aceasta să fie în interesul copilului înfiat. Consilierul juridic Carmen Gigică ne-a explicat că desfacerea înfierii se poate face atât la cererea părinților naturali ai copilului, cât și a instituțiilor de ocrotire, a Autorității tutelare sau a altor organe ale administrației de stat care constată că interesele înfiatului îi obligă să ceară în instanță acest lucru.
De asemenea, potrivit legii, desfacerea înfierii poate fi pronunțată numai după ascultarea delegatului Autorității tutelare, ea devenind valabilă începând cu data la care se pronunță hotărârea judecătorească definitivă.
În mod normal, la desfacerea înfierii, înfiatul își redobândeste vechiul său nume de familie. Totuși, pentru motive temeinice, instanța judecătorească va putea încuviința ca înfiatul să păstreze numele de familie dobândit prin înfiere.
Este, într-adevăr, o situație delicată, pe care numai instanța o poate rezolva.

Comentează știrea

mary snoop
30 ianuarie 2014
how i get my ex back

MAREA DR OGIDIGBI care a adus soțul meu înapoi la mine . Numele meu este Snoop mary eu locuiesc în Statele Unite ale Americii , . Soțul meu și cu mine am fost o viață foarte fericită și frumoasă . Deci, cu trecerea timpului , am început să observ această atitudine ciudat că el a fost posedă . El a fost având acum o altă prietenă numită Jane , în măsura în care el nu a mai fost preluarea apelurilor mele , iar el nu a fost chiar mai dormit în casa mea , din cauza acestui nou prieten fată . Am devenit confuz și nu știu ce să fac . Deci, am devenit îngrijorat și irecuperabile , , pentru că nu am mai experimentat așa ceva în viața mea . Așa că am decis să viziteze o rolă vraja on-line , pentru a vedea dacă el mă poate ajuta . Așa că m-am dus imediat la internet , unde am văzut o mărturie uimitor de o rolă vraja care a adus cuiva ex iubit înapoi , DR OGIDIGBI așa că l-am e-mail cu e-mail lui [email protected] imediat și i-am explicat toate problemele mele și imediat el a răspuns să-mi că va fi foarte ușor pentru el pentru a rezolva , i-au ajutat oameni o situație precum cea i-au . Și el , de asemenea, mi-a dat o dovadă pentru a fi sigur de munca sa , și el ma asigurat că soțul meu va veni înapoi la mine imediat, el este prin cu turnarea vraja . Și, de asemenea mi-a spus să pun toată încrederea mea în el , și eu chiar l-am crezut . Deci, a fost 9:00 în dimineața următoare , când am fost de gând să lucreze , atunci când am primit apelul soțului meu , și mi-a spus că el a fost întoarce acasă , și -a cerut scuze la mine , și mi-a spus că el este foarte rău pentru durerea pe care el ma costat . Și după câteva minute mai târziu , a venit într-adevăr acasă , și că a fost modul în care ne-am continuat căsătoria noastră cu o mulțime de dragoste și fericire din nou , și dragostea noastră a fost acum mai puternică decât modul în care aceasta a fost înainte . Și el mi-a spus , de asemenea, că o dată dorința inimii mele a fost acordată la mine că eu ar trebui să meargă și să depună mărturie din munca sa , chiar aici pe internet . Acum eu sunt cea mai fericita femeie de pe pământ astăzi, așa cum am scris această mărturie , și vreau să mulțumesc cu adevărat " Dr. OGIDIGBI " pentru a aduce înapoi soțul meu , și pentru a aduce bucurie si iubire in viata mea . Sfatul meu pentru tine acolo, care soțul sau soția ta este acționează ciudat sau se comporta la fel ca aceasta , sau aveți orice problemă cu relația voastră sau legate de a face cu turnare vraja nimic , este pentru tine pentru a merge și de a vizita acest e-mail VIA : [email protected] , și vă asigur că va fi de ajutor pentru tine , și eu sunt 90 % sigur că el se va rezolva afară. Multumesc Dr ogidigbi

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4434 secunde