Medicul de gardă

Iritațiile bebelușului

455
Iritațiile bebelușului - sweetbabycover-1333480582.jpg

Articole de la același autor

"Sunt foarte atentă cu bebicul meu, îi schimb des scutecele și cu toate astea, i se irită pielea foarte ușor, iar copilul se tot foiește, e agitat. Este el mai sensibil, scutecele de unică folosință nu sunt bune, sau există alte cauze pe care ar trebui să le cunosc? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!" (Laura Mirea).

După cum ne-a explicat medicul primar pediatru Anca Sima, din cadrul Clinicii Homeomed, când copilul se foiește, scâncește sau chiar plânge, ar putea fi vorba și despre jena pe care i-o conferă iritația fundulețului. Așadar, dacă micuțul are fesele roșii, iar pielea prezintă chiar crăpături, fie și pe mici porțiuni, este vorba despre o iritație. Ca în orice situație, pentru a se ajunge la efect, trebuie cunoscută cauza. Referitor la compoziția scutecelor de unică folosință, de exemplu, celuloza în sine nu este iritantă. În schimb, loțiunile cu care sunt impregnate scutecele, care conțin alcool sau parfum, ar putea agresa epiderma. Ar trebui să fie evitate în favoarea scutecelor din bumbac, mai blânde, însă mult mai greu de întreținut. Totuși, dacă iritația este severă, trebuie încercată și această alternativă, măcar un timp. 

O altă cauză care duce la iritare ar putea fi un contact prelungit cu sarea din sudoare sau cu urină. Astfel, scutecele prea strân-se afectează aerisirea pielii și favorizează procesul de transpirație, de fapt, principala cauză a iritațiilor fesiere. Mai rău este că dacă pielea nu poate să respire, bacteriile se dezvoltă, apoi transformă urina în amoniac, care irită pielea bebelușului. Din acest motiv, se recomandă schimbarea scutecelor cât mai des cu putință. Și creșterea dințișorilor poate provoca diaree, care propagă microbi și germeni, ce irită pielea.

Ce-i de făcut? În astfel de situații, fundulețul iritat trebuie lăsat liber după băiță, să se usuce, iar dacă leziunile sunt serioase, trebuie renunțat la scutece în timpul nopții și învelit în pânză curată din bumbac.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Martie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici
Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Diverse : Cum controlezi furia copilului tău
Pagina a fost generata in 0.3398 secunde