Veterinarul pe recepție

"Înțeleg, diabet la om, dar nu și la pisică!"

373
"Am o pisică la care țin ca la ochii din cap, o hrănesc mai mult decât pe mine. Un prieten mi-a atras atenția să n-o mai îndop atât, că o să dea în diabet. Înțeleg, diabet la om, dar nu și la pisică! Sau pot face și ele boala asta?" (Nela Tudor).

Stimată doamnă Nela Tudor, chiar dacă vi se pare ieșit din comun ca o pisică să poată suferi de o afecțiune specifică omului, doctorul veterinar Gheorghiță Mureșanu ne-a confirmat că diabetul zaharat este una dintre bolile cel mai des întâlnite nu doar la oameni, ci și la majoritatea speciilor de animale de casă, cei mai afectați fiind cățeii și pisicile. Pentru că aveți o pisică a cărei stare de sănătate susțineți că vă preocupă mult, este bine să știți că principalul simptom al diabetului la animale este setea exagerată și, pe cale de consecință, consumul unei cantități de apă incomparabil mai mari față de perioada anterioară îmbolnăvirii. Totul, din cauză că diabetul ridică nivelul zahărului din sânge. De asemenea, pisica dia-betică este sâcâită și de o urinare frecventă. Din aceste motive, cei care dețin pisici ar trebui să fie, în general, atenți
la aceste aspecte, iar dacă le observă, să consulte veterinarul, întrucât, dacă nu este tratat la timp, diabetul va pune în pericol chiar viața pisicii. Asta nu înseamnă, însă, că aceste simptome nu pot fi și semnele altor boli, însă și diabetul trebuie luat în calcul.
Odată depistate cu această boală, pisicile trebuie tratate medical cu atenție, în caz contrar putând intra în comă sau chiar muri. Însă, dincolo de tratament, lucrul cel mai important este un diagnostic corect, pe care îl poate da numai medicul veterinar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2853 secunde