Îndrăzneală costisitoare…

113
Îndrăzneală costisitoare… - indraznealacostisit-1402069164.jpg

Articole de la același autor

"Este normal ca dacă nu ai o funcție de răspundere, să fii obligat să dai informații la inspectorii ITM veniți în control și, mai mult, refuzul tău să fie luat ca o îndrăzneală fără margini, care se lasă cu amendă de 5.000 de lei?" – întreabă un cititor.

v v v

Chiar dacă la momentul controlului lipsesc șefii, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă a ținut să atragă atenția că dacă un angajat ori o altă persoană refuză, cu bună știință, să dea minime informații despre evenimentul cercetat, aceste fapte pot fi sanc-ționate de lege. Mai mult, se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 și dacă activitatea de control este împiedicată de către conducătorul unității, reprezentantul legal sau orice altă persoană aflată în locațiile supuse controlului, inclusiv refuzul persoanei găsite la locul de muncă de a completa fișa de identificare sau de a da informații despre evenimentul cercetat.

De reținut! Aceleași amenzi contravenționale sunt prevăzute și în situațiile în care angajatorii nu îndeplinesc dispozițiile inspectorilor de muncă, respectiv nu pun la dispoziția inspectorilor de muncă, la termenele stabilite de aceștia, documentele și informațiile solicitate, necesare controlului ori cercetării evenimentelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se fac măririle  de salariu
Pagina a fost generata in 3.2149 secunde