Iată cu ce leacuri vă lasă eternele dureri de cap

150
1
Oțetul de mere. Rețetă: Preparați un amestec din 100 g de ventrilică și 500 ml oțet de mere. Se recoltează vârfurile înflorite ale plantei, se mărunțesc, se pun într-un recipient potrivit împreună cu oțetul, se lasă la macerat timp de 14 zile, amestecându-se de 2 ori pe zi, se filtrează. Se pun pe frunte comprese îmbibate cu acest oțet, de 3-4 ori pe zi, și se lasă 7-10 minute.

Miere combinată ienupăr. Pentru durerile determinate de spasme musculare, produse de stres, conflicte psihice sau poziții inadecvate ale capului, se pot folosi comprese cu miere și ulei de ienupăr. Acestea calmează și relaxează întregul organism. Este indicat și să consumați și un ceai îndulcit cu miere.

Ulei de mentă. Pentru durerile care apar în puseuri, persistente, se folosesc ulei de ienupăr și de mentă. Masați tâmplele de mai multe ori pe zi i puneți comprese pe frunte.

Ulei de lămâie și roiniță. Compresele cu ulei de mentă și roiniță de folosesc în fiecare seară, atunci când apar durerile migrenoase, dureri pulsatorii, însoțite de tulburări de vedere, modificări de scaun, greață și vărsături.

Cataplasmele sunt preparate de consistență moale care se obțin din legume și plante medicinale amestecate cu apă, astfel încât să rezulte o pastă. Această pastă se pune între două bucăți de pânză fină pentru a putea fi aplicate și ridicate ușor de pe partea bolnavă. Cu cartof crud, ras. Se iau 3 cartofi de dimensiuni potrivite, se spală sub jet de apă și se rad cu tot cu coajă, aplicându-se pe o bucată de pânză îngustă. Aceasta se așează pe zonă dureroasă: frunte, creștetul capului, tâmple, ceafă. Se lasă 20 de minute după care se înlătură. Se pot face aplicații de 3-4 ori pe zi la interval de minimum 30 de minute. Cu iederă - frunze proaspete: se zdrobesc și se așează în strat subțire pe o bucată de pânză. Această cataplasmă se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se pot face aplicații de 3 ori pe zi la interval de 2 ore. Cu mușețel flori, urzică - frunze și pătlagină - frunze: toate proaspete, se zdrobesc, se așează în strat subțire pe o bucată de pânză, amestecând plantele. Cataplasma se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se menține 20 de minute. Se pot aplica de 4-5 ori pe zi la interval de 30 minute.

Relaxarea, cel mai important leac

Relaxați-vă cu ajutorul exercițiilor se respirație adâncă. O cameră întunecată și câteva exerciții de respirație ajută în cazul migrenelor.

Încercați să vă detașați de situație și îmaginați-vă cum durerea vă părăsește capul. De multe ori dă rezultate.

Ascultați muzică relaxantă în timp ce stați întinși pe spate. Este un mijloc excelent de a vă debarasa de problemele cotidiene.

Comentează știrea

Miruna
29 mai 2013
La rândul lui, prelatul i-a făcut primarului o descriere măgulitoare, în care l-a asemănat unui sfânt ortodox. Citeste mai mult: adev.ro/mnequt

La rândul lui, prelatul i-a făcut primarului o descriere măgulitoare, în care l-a asemănat unui sfânt ortodox. Citeste mai mult: adev.ro/mnequt

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Herpesul, boală fără leac?
Pagina a fost generata in 2.5658 secunde