Grădina "bio" din balcon

368
Stând la bloc, singura noastră posibilitate de a avea legume proaspete este aprovizionarea din piață? Total greșit! Chiar dacă nu avem o grădină mare, unde să ne plantăm după cum ne poftește inima legume, asta nu înseamnă că nu o putem amenaja și în balconul apartamentului. Pentru asta, e nevoie de câteva lădițe de pământ, niște ghivece cât mai mari și mai colorate (dacă nu găsiți decât albe, nu-i bai, pentru că cei mici vor da sigur o mână de ajutor pentru a le înveseli cum se cuvine) și multe plicuri cu semințe, din care vor crește cele mai bune legume.

Pe lângă faptul că și copiii vor fi încântați să urmeze pașii care conduc la obținerea unor legume proaspete, și dumneavoastră vă veți putea mândricu mica grădină "bio" din balcon. Unde mai puneți că le puteți face program copiilor să îngrijească zi de zi legumele, să le ude, să le mute la soare și, lucru extrem de important, să se bucure cum acestea se dezvoltă și cresc sub ochii lor, până când ajung în farfurii. Mai mult ca sigur, ei vor fi adevărații beneficiari ai acestui efort, iar senzația specială pe care le-o va da culegerea roadelor cu propriile mâini, greu poate fi descrisă în cuvinte.

Dacă nu sunteți dispuși să optați pentru o paletă mai largă de legume, chiar și câteva ghivece cu verdețuri, precum pătrunjelul, leușteanul, mărarul, cimbrul, vor fi suficiente pentru a vă face o bucurie. Plus de asta, și balconul va fi inundat de miresmele îmbietoare ale acestor plante aromatice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Ce bunuri nu pot fi executate silit
Sâmbătă, 12 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Mi se umflă degetele de la mâini
Pagina a fost generata in 1.7415 secunde