Rețeta zilei

Ghiveci pentru iarnă

Miercuri, 19 August 2009
269
Ingrediente: 6 kg vinete, 4 kg roșii, 3 kg ceapă, 1 kg măsline negre, 5 kg gogoșari, 1/2 kg usturoi, 1/2 l oțet, 1/2 l ulei, 50 g sare, 50 g zahăr, foi dafin, frunze de țelină. Mod de preparare: Se curăță vinetele, gogoșarii, ceapa, ustu-roiul, după care vinetele se taie în cubulețe de 2-3 cm, iar gogoșarii, usturoiul și ceapa se taie fideluță și se călesc în ulei (fiecare ingredient separat). Roșiile se dau prin mașina de separat semințe, iar sucul de roșii se amestecă cu oțetul, sarea și zahărul. După ce avem toate ingredientele pregătite, se vor pune în fiecare borcan câte două linguri de amestec de suc cu două frunze de țelină și una de dafin. Apoi se așază în straturi celelalte ingrediente călite până se va umple borcanul. Se va completa cu restul de suc fiecare borcan. Se închid borcanele și se dau la cuptor (la foc mic) timp de 50 minute. Se vor consuma ca aperitiv.


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 2.3802 secunde