Rețeta zilei

Friptură cu prune

494
Friptură cu prune - 23octretetafriptura-1319374497.jpg
Ingrediente: 1 kg cotlet slab dezosat, 250 g prune uscate, 200 ml vin alb, o lingură de zahăr, 50 g unt, o ceapă, sare, 3-4 boabe de piper și piper măcinat, 2 cuișoare, zeama de la o lămâie, 50 g afumătură.

Preparare: Se fierbe vinul cu zahăr, piper boabe, ceapa înțepată cu două cuișoare și zeama de lămâie. Se adaugă prunele bine spălate și se fierb cinci minute. Se strecoară apoi prunele și se scot sâmburii. Carnea se străpunge pe mijloc, se lărgește deschizătura, se umple cu prune și se astupă capetele cu câte o felie afumătură prinsă cu scobitoare. Carnea se freacă cu sare și piper, se prăjește în unt, se adaugă puțină zeamă în care au fiert prunele și se înăbușă până se înmoaie. Se dă la cuptor, fiind gata când se rumenește.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă tradițională germană
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Paste grecești
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari umpluți cu vinete
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Foietaj cu cașcaval
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari în sos
Joi, 13 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Dulceață de gutui
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Ghiveci-aperitiv pentru iarnă
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Mic dejun rapid pentru puști
Pagina a fost generata in 0.3702 secunde