Rețeta zilei
Friptură cu prune
Ingrediente: 1 kg cotlet slab dezosat, 250 g prune uscate, 200 ml vin alb, o lingură de zahăr, 50 g unt, o ceapă, sare, 3-4 boabe de piper și piper măcinat, 2 cuișoare, zeama de la o lămâie, 50 g afumătură.
Preparare: Se fierbe vinul cu zahăr, piper boabe, ceapa înțepată cu două cuișoare și zeama de lămâie. Se adaugă prunele bine spălate și se fierb cinci minute. Se strecoară apoi prunele și se scot sâmburii. Carnea se străpunge pe mijloc, se lărgește deschizătura, se umple cu prune și se astupă capetele cu câte o felie afumătură prinsă cu scobitoare. Carnea se freacă cu sare și piper, se prăjește în unt, se adaugă puțină zeamă în care au fiert prunele și se înăbușă până se înmoaie. Se dă la cuptor, fiind gata când se rumenește.
Preparare: Se fierbe vinul cu zahăr, piper boabe, ceapa înțepată cu două cuișoare și zeama de lămâie. Se adaugă prunele bine spălate și se fierb cinci minute. Se strecoară apoi prunele și se scot sâmburii. Carnea se străpunge pe mijloc, se lărgește deschizătura, se umple cu prune și se astupă capetele cu câte o felie afumătură prinsă cu scobitoare. Carnea se freacă cu sare și piper, se prăjește în unt, se adaugă puțină zeamă în care au fiert prunele și se înăbușă până se înmoaie. Se dă la cuptor, fiind gata când se rumenește.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 21 Octombrie 2011
Joi, 20 Octombrie 2011
Luni, 17 Octombrie 2011
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Vineri, 14 Octombrie 2011
Joi, 13 Octombrie 2011
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011