Medicul de gardă

Fracturile osoase pot fi evitate. Aflați cum

256
Fracturile osoase pot fi evitate. Aflați cum - medicfracturi11fb-1392132744.jpg

Articole de la același autor

"Anul trecut, mi-am rupt piciorul de la căzătură mică, acum, am mâna în ghips. E posibil să am probleme cu oasele sau e vorba de ghinion, și-atât? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, Ioana, 48 de ani".  
v v v
Din fericire, potrivit dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, o anume conduită preventivă poate conduce la evitarea fracturilor. Iar cel dintâi pas în acest sens îl constituie ceea ce se numește prevenție primară. Adică, trebuie să ne ocupăm, încă din tinerețe, de menținerea unui sistem osos rezistent. Apoi, pe măsură ce îmbătrânim, menținerea rezistenței sistemului osos reprezintă elementul-cheie al așa-zisei prevenții secundare. 
Așadar, se recomandă consumarea de lactate, crudități, semințe, soia, proteine și vitamina D, dar și un stil de viață adecvat, din care să nu lipsească exercițiile fizice, recomandate la toate vârstele, acestea contribuind la formarea osoasă și la diminuarea pierderilor osoase. Atenție, însă, fumatul și abuzul de alcool trebuie evitate. 


Test. 
Pentru a afla dacă sunteți predispuși fracturilor, se poate face testul de un minut de osteoporoză, știut fiind că riscul fracturilor osteoporotice crește direct proporțional cu vârsta (femeile fiind mai predispuse la fracturi decât bărbații). De precizat că apariția unei fracturi vertebrale crește de două, până la cinci ori riscul unei noi fracturi în anul următor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : VINE IARNA! Iată cum prevenim gripa
Pagina a fost generata in 0.6292 secunde