Cum își fac treaba unii agenți de pază

Făcută de râs de un bodyguard, din cauza unui măr

1908
11
Făcută de râs de un bodyguard, din cauza unui măr - 18novfond-1321631411.jpg
Nu rare sunt scandalurile din marile magazine provocate din cauza nemulțumirilor clienților față de felul cum înțeleg să-și facă meseria unii agenți de pază.

Chiar dacă nimeni nu contestă necesitatea acestei meserii, ceea ce li se reproșează unora dintre "prestatorii" în domeniu este modul primitiv, agresiv, în care înțeleg să gestioneze situațiile care, în ochii lor, sunt cel puțin dubioase. Cei care le cad în plasă consideră că astfel de persoane nu prea știu cum stă treaba cu prezumția de nevinovăție, preferând scandalul, în loc să lămurească civilizat lucrurile. Asupra unei asemenea situații, deloc singulare, a dorit să atragă atenția și cititoarea noastră, Simona Stan: "Am fost tratată de domnul de la pază cu un dispreț fantastic, nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva în viața mea!".

"De ce nu m-au atenționat pe raion?"

Femeia își asumă, din capul locului, că a intrat într-un hipermarket în timp ce mânca un măr, însă nu s-a gândit nicio clipă că trebuia să ceară ștampilarea unui fruct aproape consumat, cu atât mai mult cu cât magazinul are camere de luat vederi. Mai mult, nu și-a imaginat că în aceste condiții, cineva o să-și permită s-o acuze că a furat mărul din magazin, după care l-a mâncat rapid, "ca o hoață", ca să i se șteargă urma: "Mă simt foarte datoare să fac public coșmarul prin care am trecut. Ar trebui să știe lumea, suntem clienți și se produc abuzuri foarte mari la adresa noastră, lucru care mi se pare impardonabil. Recunosc, am intrat în magazin în timp ce mâncam un măr. Dar de ce nu am fost atenționată pe raion, ca să se lămurească lucrurile imediat și am fost lăsată să-mi fac cumpărăturile? E clar ca lumina zilei, au preferat să nu intervină, pentru ca la finalul vânzărilor să mă acosteze ca pe o hoață notorie". Apoi, femeia ne-a povestit, teribil de indignată, că după ce și-a pus marfa în sacoșe, a venit un agent de pază și, fără să-i spună de ce, i-a spus pe un ton ferm să-l urmeze într-o cameră, fără să menționeze și motivul. A rugat să i se permită măcar un martor la discuție, dar a fost refuzată: "Pur și simplu am fost obligată de cel de la pază, care nici măcar ecuson nu avea, să intru într-o încăpere. Abia acolo mi-a spus că am fost văzută de angajații de la legume-fructe că am furat un măr din galantar și l-am mâncat. Mi-a cerut să achit 150 de lei drept pagubă că am furat un măr.

Corect era să verifice întâi camerele

După discuții foarte lungi, văzând că scandalul ia amploare, iar argumentele ei nu au nicio valoare în ochii agentului de pază, femeia a cerut să i se dovedească acest lucru, implorând să aibă o discuție cu ma-nagerul magazinului, pentru a se verifica imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Dacă inițial i s-a refuzat cu vehemență acest lucru, agen-tul neavând niciun dubiu asupra situației, abia atunci când femeia a avertizat că nu părăsește unitatea fără să aibă o discuție cu managerul, a apărut și reprezentantul magazinului, care a dispus verificarea imaginilor înregistrate de camere. "După ce au verificat filmarea video, au venit spășiți la mine, iar doamna manager și-a cerut iertare pentru ceea ce nu dânsa făcuse. La final, vădit jenată de situație, doamna a vrut să-mi ofere un cadou, dar am refuzat. Nu vreau să fac nimănui rău, dar poate că acest episod o să le dea de gândit nu doar șefilor de la pază, ci și celor ai magazinelor, care n-ar trebui să tolereze ca astfel de oameni să le știrbească imaginea. Din păcate, acel agent lucrează în continuare acolo, asta-i foarte trist și motivul pentru care am insistat să scrieți".

Contactat, managerul magazinului ne-a confirmat episodul, pe care-l regretă, menționând că serviciul de pază este externalizat. Chiar și așa, s-a angajat să aibă o discuție serioasă cu șeful firmei de pază, pentru o instruire mai atentă a personalului din subordine.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
un client al magazinelor
19 noiembrie 2011
un articol interesant

eu zic sa faceti o serie de articole cu ; pere,portocale,struguri si uite asa o sa aveti ce sa scrieti,,,, hai sa fim seriosi ,astepti la intrare sa ti termini ce ai de mancat si dupa intri in magazin.eu ca si cumparator ma simt jenat cand vad pe cineva ca mananca in magazin sau bea...cred ca vina ii apartine persoanei care a intrat mancand in magazin si bineinteles ca nu aprob un comportament necivilizat din partea personalului

rusu
19 noiembrie 2011
atentie

Da,se mai intampla si greseli de genul asta dar sa stiti in genere nu trebuie sa sse procedeze asa.Se verifica de la intrare si cumparatorului trebuie sa i se dovedeasca furtul.E clar agentul din exces de zel a gresit.

gogu
19 noiembrie 2011
fara

la intrare in majoritatea magazinelor se afla un anunt prin care clientii sunt rugati sa nu intre in magazin consumand alimente.chiar daca nu exista un asemenea anunt respectiva "doamna"trebuia sa dea dovada de bun simt.ma intreb daca folosea guma de mestecat o arunca pe jos sau o lipea de vreun raft.

Miruna
19 noiembrie 2011
''bodiguarzii'' -nu toti dar maj.lor-sunt ca si politaii-la fel, nu toti dar maj.lor

viteji si ''scrupulosi''cu femeile,copilandrii,persoanele singure si neajutorate sau batranii in schimb se fac ca nu vad comportamentele sau chiar infractiunile-in cazul magazinelor,furturi- ale rromilor,smecherilor bine facuti si rroamelor in grup...

Miruna
19 noiembrie 2011
daca erau de la zip e clar

securistii si ex militienii de la zip au capatat contracte grase de la diverse magazine pana spitalul judetean asa ca au lasat standardele jos ajungand ca oligofrenii de la cobra securities si alti haidamaci fara minte care-si umfla muschii prin mall uri pe langa fetele si femeile tinere si frumoase sau dragute dar sa-si faca datoria nu

Telespectator
19 noiembrie 2011
Situatia este mult mau grava decit pare

Sub nici o forma rebutul ala de la paza nu avea dreptul sa o forteze sa intre intr-o camera fara nici un martor. In astfel de situatii CONDUCEREA MAGAZINULUI POATE FI ACUZATA DE ORICE, INCLUSIV DE FAVORIZAREA TENTATIVEI DE VIOL! Deasemenea ,prin faptl ca acel rebut a incercat prin intimidare sa obtina 150 lei, avem de-a face cu TENTATIVA DE TILHARIE!!!

bebe
19 noiembrie 2011
mancare!!!!

si eu lucrez intr-un astfel de hipermarket coincidenta chiar la legume-fructe si credeti-ma ca astfel de doamne si oameni in varsta gasesti la tot pasul.se infrupta din produsele raionului fara pic de jena.rusine sa va fie.

LUCA
20 noiembrie 2011
PASTA DE DINTI

DA SI EU AM PATIT CU O PASTA DE DINTII ,ERA IN CUTIA DE AMBALAJ UNA MAI SCUMPA FARA SA STIU SI AM URMAT PASI CARE IA FACUT SI D-NA RESPECTIVA CU MARUL-NU SI-AU CERUT NICI SCUZE -STAT IN STAT.-.

LUCA HERMAN
20 noiembrie 2011
PASTA DE DINTI

DA SI EU AM PATIT CU O PASTA DE DINTII ,ERA IN CUTIA DE AMBALAJ UNA MAI SCUMPA FARA SA STIU SI AM URMAT PASI CARE IA FACUT SI D-NA RESPECTIVA CU MARUL-NU SI-AU CERUT NICI SCUZE -STAT IN STAT.-.

LUCA HERMAN
20 noiembrie 2011
PASTA DE DINTI

DA SI EU AM PATIT CU O PASTA DE DINTII ,ERA IN CUTIA DE AMBALAJ UNA MAI SCUMPA FARA SA STIU SI AM URMAT PASI CARE IA FACUT SI D-NA RESPECTIVA CU MARUL-NU SI-AU CERUT NICI SCUZE -STAT IN STAT.-.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0831 secunde