Ești turist european, ai o grămadă de drepturi!

76
Vă aflați în concediu într-o țară din Uniunea Europeană și ați fost implicat într-un accident rutier? Pentru a vă ușura situația, este bine să aveți în vedere câteva lucruri. Cât privește Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, aceasta atrage atenția pe toate căile posibile că orice persoană care călătorește în spațiul comunitar trebuie să știe dinainte ce are de făcut dacă are un ghinion de acest fel. 

Prima reglementare este aceea că se aplică legislația țării locului unde s-a petrecut accidentul, pentru a se putea determina atât responsabilitatea, cât și indemnizația pentru repararea prejudiciilor suferite.

Documente necesare: Când circulați în Uniunea Europeană, nu trebuie să vă lipsească următoarele documente: cartea verde, coordonatele asiguratorului, numărul contractului de asigurare al automobilului. 3. Referitor la certificatul de constatare amiabilă, document agreat la nivel European, rubricile sunt identice, oricare ar fi limba. Important este ca la momentul și locul accidentului să luați coordonatele părții adverse, după cum figurează pe cartea verde (coordonatele complete ale conducătorului auto, verificând identitatea sa, coordonatele companiei de asigurări, numaărul poliței de asigurări, numărul de înmatriculare al vehiculului). De asemenea, trebuie să notați numele și adresa eventualilor martori. Mai mult, completați cu atenție formularul de constatare amiabilă și rugați partea adversă să o semneze. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 August 2013
Stire din Cetățenești : Îmbăierea câinilor de talie mică
Pagina a fost generata in 2.4994 secunde