Ești o femeie slabă? Află cum poți deveni puternică!

992
Ești o femeie slabă? Află cum poți deveni puternică! - 7martiefondbun-1331138488.jpg

Articole de la același autor

Considerate cele mai importante ființe din lume, femeile se desprind astăzi din vârtejul cotidian și se lasă răsfățate, fiecare în funcție de mediul în care trăiește, de gradul de emancipare și de independența financiară la care a ajuns.

Cât privește tradiția de a le sărbători pe reprezentantele sexului frumos (sau slab!) în ziua de 8 Martie, aceasta datează pe meleagurile noastre de circa un secol. Pe cititoarea noastră, Nadia Onofrei, a obsedat-o întotdeauna asocierea femeii cu sexul slab, mereu a considerat de-a dreptul stupidă ideea că femeile și bărbații sunt două… specii diferite, care au ajuns întâmplător să trăiască împreună și să procreeze. Mai mult, îi repugnă că nu toate reprezentantele sexului… slab își doresc să fie și puternice, și fericite. Are în jurul ei femei care își creează tensiuni psihice artificiale, care preferă să-și plângă de milă, în loc să se lupte ca niște leoaice pentru a convinge "că firea mu-ierească, departe de a fi slabă, poate să mute și munții din loc, dacă asta-și pune în minte. Lor m-am gândit să le fac un cadou mai special astăzi, prin inter-mediul dumneavoastră, mai exact niște lecții care să le ajute să fie mai puternice. Vremurile sunt complicate, e nevoie să știm să fim tari, pentru că numai așa putem răspândi optimism în jurul nostru, e mare nevoie de asta!".

Lipsa de încredere, ca o capcană…

Într-adevăr, sunt destule femei care, prin felul de a fi și a se comporta, sunt percepute ca ființe slabe. Primul pas ce trebuie făcut pentru a trece în cealaltă tabără, potrivit psihologului Alina Pandrea, este redobândirea încrederii în forțele proprii: "Nici nu vă dați seama câtă energie înghite lipsa de încredere în propria persoană, energie care, altfel folosită, ar ajuta la împlinirea multor visuri. De regulă, stima de sine scăzută își are originea în copilărie și poate urmări o femeie toată viața. Din fericire, cu efort și voință, în timp, acest mare neajuns poate fi corectat, redând astfel elanul pierdut sau neavut vreodată" - explică psihologul, care precizează că lipsa de încredere sau încrederea scăzută sunt alimentate, de regulă, de tot felul de amintiri negative, dar și de gândul că "Numai mie mi se putea întâmpla una ca asta!". Pentru a nu cădea la infinit în această capcană e nevoie de controlarea gândurilor și a emoțiilor, de ștergerea din memorie a tot ce este neplăcut.

Înfruntarea temerilor este o altă cale de mărire a încrederii în sine, urmată de ceea ce psihologii denumesc egoismul pozitiv, când oamenii (în special femeile), au tendința de a face orice doar pentru că le lipsește curajul de a spune "nu". Aceste persoane ajung să fie "folosite" de cei din jur: copii, frați, părinți, prieteni sau colegi, tocmai pentru că se mizează pe slăbiciunea lor. De aceea, înainte de a accepta să ajuți pe cineva, gândește-te cum îți va afecta acest lucru viața. Sănătatea, extrem de im-portantă! Întrucât femeile slabe sunt mai predispuse la stări depresive, esențială este dieta sănătoasă. Cât privește frumusețea, dacă e nevoie să fie îmbunătățită, atunci nu e loc de ezitări, dar trebuie făcută pentru propria persoa-nă. Comparațiile cu alții și încercarea de a res-pecta standardele impuse de societatea moder-nă, care promovează ideea unui corp perfect, sunt la fel de distructive. Dacă la toate astea se adaugă alte două ingrediente, respectiv onestitate și sinceritate, distanța față de femeia slabă se va scurta considerabil. "Deși se spune că bărbații se tem de femeile puternice, le place să le aibă în preajmă. Cu condiția de a-i asculta, de a fi romantice și plăcute" - a conchis psihologul.

În speranța că s-au dus vremurile în care femeia era… programată să devină sexul slab, mereu cu un pas în urma bărbatului, le dorim tuturor reprezentantelor sexului frumos să petreacă relaxate și să se simtă mai puternice ca oricând! La mulți ani!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Martie 2012
Stire din Social : Câte femei sunt în România
Miercuri, 07 Martie 2012
Stire din Monden : Cele mai mari mituri despre sex
Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Fun : Analiza chimică a femeii
Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Fun : Jurnalul unui bărbat
Pagina a fost generata in 0.3825 secunde