Ești cetățean european, ai o grămadă de drepturi!

2391
Ești cetățean european, ai o grămadă de drepturi! - siteesticeteurop-1411478607.jpg
Comerțul electronic a câștigă din ce în ce mai mult teren în spațiul comunitar. Această formă de comercializare a ajuns să reprezinte procesul de cumpărare, vânzare sau schimb de produse, servicii sau informații prin intermediul rețelelor de calculatoare. Dacă vrem să știm cum să facem cumpărături pe internet, să ne asigurăm că produsele cumpărate sunt așa cum le dorim, este bine să cunoaștem măcar drepturile minime ale consumatorilor europeni:


1. Pentru a trimite comanda, consumatorul trebuie să completeze cu atenție un formular electronic referitor la numele, prenumele, adresa, telefonul, adresa de poștă electronică și  parola cu care se înregistrează, această parolă  putând ajuta consumatorul să urmărească comenzile pe care  le face, scutind astfel timpul necesar introducerii datelor personale atunci când dorește să facă o nouă comandă.


2. Furnizorul de servicii are obligația de a confirma primirea ofertei sau, după caz, a acceptării acesteia, cu excepția contractelor încheiate exclusiv prin poșta electronică sau prin alte mijloace de comunicare individuală echivalente, în unul din următoarele moduri: 1) trimiterea unei dovezi de primire prin poșta electronică sau printr-un alt mijloc de comunicare individuală echivalent, la adresa indicată de către destinatar, fără întârziere; 2) confirmarea primirii ofertei sau a acceptării ofertei, printr-un mijloc echivalent celui utilizat pentru trimiterea ofertei sau a acceptării ofertei, de îndată ce oferta sau acceptarea a fost primită de furnizorul de servicii,  cu condiția ca această confirmare să poată fi stocată și reprodusă de către destinatar.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.4671 secunde