Veterinarul pe recepție

E bine să protejați câinii cu hăinuțe?

1266
E bine să protejați câinii  cu hăinuțe? - bichonbolognezimbracat-1327865038.jpg
"Este exagerat să tragem o flaneluță peste corpul unui câine pe gerul ăsta de crapă pietrele sau îi facem mai mult rău, cocoloșindu-l ca pe un copil?" (Daniela Vulture)

v v v

Dr. Gheorghiță Mureșanu atrage atenția că rasele de căței care au părul scurt, cum sunt Chihuahua, Boxerul, Dobermanul nu este bine să fie scoase la plimbare, pe vreme rece, fără o haină adecvată.

Dacă se întâmplă ca în timpul plimbărilor să observați că patrupedul dumnea-voastră ridică lăbuțele într-un fel aparte, se oprește în loc sau schelălăie, mai mult ca sigur că are lăbuțele foarte înghețate. În astfel de situații, poate fi obișnuit să poarte ghetuțe speciale pentru câini, care se găsesc de vânzare în unele pet-shop-uri. De asemenea, în zilele geroase și cu ninsori trebuie să înlăturați ghemotoacele de zăpadă care s-ar putea aduna între pernuțele de la lăbuțe, ceea ce le provoacă dureri în timpul mersului. Pentru a preveni acest neajuns, e bine ca înainte de a ieși afară, să aplicați un strat subțire de vaselină sau cremă mai grasă pe lăbuțe. La întoarcerea acasă, curățați minuțios lăbuțele, pentru a evita ca animalul să lingă resturile de cremă sau sarea care se aruncă pe stradă iarna.

După fiecare plimbare este recomandat să îndepărtați umezeala de pe blănița cățelului cu un prosop și să verificați urechile, coada și lăbuțele, pentru a observa eventualele zone degerate sau rănite, să îndepărtați umezeala din urechi pentru prevenirea eventualelor otite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Ianuarie 2012
Stire din Social : Constanța, sub "teroarea" gerului
Pagina a fost generata in 1.6022 secunde