Absolvenții promoției 1971 a Liceului "Ovidius" Constanța:

După 40 de ani, din nou… adolescenți!

2297
După 40 de ani, din nou… adolescenți! - 18augfond2-1313684966.jpg

Articole de la același autor

Promoția 1967-1971 a unui liceu mereu în topul învățământului constănțean - "Ovidius", este astăzi în sărbătoare, iar cele patru decenii scurse de la absolvire sunt o așteptată ocazie de împletire a emoțiilor cu o dulce solemnitate.

Rețineți, este vorba nu de 10, 20, ci de 40 de ani de la terminarea liceului, iar absolvenții, la fel de entuziaști ca la 18 ani, abia așteaptă să deruleze filmul a patru decenii de viață! Emoțiile revederii plutesc în aer încă din momentul în care au aflat că li se va oferi ocazia să răspundă prezent la clinchetul clopoțelului, să poves-tească, pe îndelete, despre împlinirile, speranțele, dar și dezamă-girile inerente. Ceea ce li se pare extraordinar! Căci 40 de ani reprezintă o viață plină de evenimente, care, multiplicate cu numărul de participanți, vor adânci și mai mult starea emoțională. Așadar, oameni cu diferite profesii, realizări și poziții sociale se reîntorc în timp și își povestesc fragmente din viață, copleșiți că li se oferă ocazia de a se reconecta la exuberanța adolescenței.
Profesorii de atunci, adevărate repere morale ale elevilor, sunt și ei depozitarii multor amintiri, pe care vor avea ocazia să le retrăiască astăzi: Eugenia Bălă-nescu, Laurențiu Butuceanu, Nicolae Checiu, Mircea Cojocaru, Maria Donici, Lucreția Lungu, soții Octav și Ștefania Munteanu, Valentina Nițescu, Valentin Roșculeț, Ana Roșu, Gheorghe Vernic, Constantin Mazilu, nume grele ale învățământului constănțean.
Interesant este că mulți dintre absolvenți au dorit să le urmeze exemplul, făcând carieră în învățământ. Iar cei care au ales alte profesii: ingineri, medici, arhitecți, economiști, navigatori, juriști, oameni de afaceri sunt, și ei, nume… cu ștaif în branșa lor. Și fiecare are câte ceva de spus despre cum și-a derulat viața, dar și de depănat din ghemul cu amintiri…
Oare, se prefigurau destinele profesionale la sfârșitul anilor de liceu? Este o întrebare la care absolvenții acestei promoții au un răspuns afirmativ aproape unanim. Pentru că orientarea profesională s-a făcut în cea mai mare parte corect, iar acesta este încă un motiv de a fi recunoscători profesorilor de atunci, care, alături de cunoștințe și atitudine morală, au știut cum să le direcționeze pașii timizi, ajutându-i să-și cultive aptitudinile.
În exuberanța unei a doua tinereți, toți se gândesc cu bucurie, speranță și la aniversarea a jumătate de secol de la absolvire, dorindu-și să fie la fel de veseli, sănătoși și optimiști ca în 1971.
Dar până atunci, le mulțumesc din inimă foștilor colegi Mariana Jinga, Lenuța Dumitru, Lucian Mihăescu, Dumitru Niculi, Tudorel Călin, care au făcut posibilă această emoționantă întâlnire, pe care o vor păstra cu drag în suflete toată viața!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Stire din Monden : Chef de chef la Prefectură
Pagina a fost generata in 0.6555 secunde