Mai multe ştiri online:

Drepturi în relația de concubinaj

Ştire online publicată Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015. Autor: Florica ZDRU
„Am avut o relație de concubinaj aproape 10 ani de zile, dar ne-am despărțit recent. Acum doi ani, fostul concubin a făcut un contract de credit pentru casă, eu fiind coplătitor. Am drept de coproprietar, dacă sunt în continuare în contract?” – în-treabă o cititoare.

v v v

Consilierul juridic Carmen Gigică face precizarea că în cazul contractării unui credit pentru achiziționarea unui imobil, dacă doar unul dintre concubini este trecut în acte ca proprietar, celălalt nu este considerat și coproprietar. Cel mult poate invoca un drept de creanță, constând în cuantumul ratelor la care a contribuit financiar.

În concluzie, concubinul care figurează în calitate de coplătitor în contractul de credit nu poate emite pretenții în calitate de proprietar asupra imobilului, ci poate doar să invoce un drept de creanță. Dar, și pentru recuperarea contribuției financiare la plata creditului, și pentru scoaterea lui din contract, dacă nu există acordul fostului concubin, este necesară deschiderea unei acțiuni în instanța de judecată. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7353 secunde