Domiciliul temporar, la secret?

113
"Pentru trei luni cât stau eu cu delegația de serviciu la Constanța, mă obligă legea să fac viză de flotant? A. G." . 



Potrivit reglementărilor, cel care locuiește temporar mai mult de 45 de zile la altă adresă decât cea de domiciliu este obligat să se prezinte la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor pentru înscrierea, în cartea de identitate și în documentele de evidență, a mențiunii de stabilire a reședinței.

Persoana care își schimbă domiciliul este obligată de lege ca, în termen de 15 zile de la data mutării la noua adresă, să se prezinte la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor pentru eliberarea unei noi cărți de identitate. 

Excepții. Fac excepție de la această obligație: l persoana care locuiește o perioadă mai mare decât cea de 45 zile, dar nu mai mult de 60 de zile, în interesul serviciului, la odihnă sau tratament l elevul și studentul aflați în vacanță l persoana internată pentru îngrijirea sănătății l cadrul militar activ care locuiește în interesul serviciului în altă localitate decât cea de domiciliu, indiferent de durată. 

Mențiunea de stabilire a reședinței se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, și are valabilitate pe timpul cât persoana locuiește la reședința stabilită. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi mențiuni de stabilire a reședinței.

În cazul în care se schimbă denumirea localităților și a străzilor, cheltuielile pentru schimbarea cărții de identitate vor fi suportate de instituțiile publice care au propus schimbarea denumirilor. 



Articole din Cetățenești

Cuget Liber vă ascultă
11 Septembrie 2013
Ce gătim astăzi
11 Septembrie 2013
Dreptul de a-ți alege medicul
11 Septembrie 2013
Calendar
11 Septembrie 2013
Guta, "boala bogătașilor"?
11 Septembrie 2013

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.347 secunde