€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Demisia, acceptată și prin telefon?

Ştire online publicată Joi, 06 Noiembrie 2014. Autor: Florica ZDRU
„Mi-am luat concediu fără plată pentru rezolvarea unor probleme personale, însă la sfârșitul perioadei am anunțat, telefonic, la Resurse Umane, să mă considere demisionată din motive familiale. Doamna mi-a spus să mă mai gândesc, și-atât. După vreo nouă zile, când m-am întors în oraș,

m-am dus să-mi fac lichidarea, dar mi se desfăcuse contractul de muncă de la absențe. Demisia nu mi-a fost luată în seamă și nu înțeleg de ce nu am fost măcar anunțată prin telefon. Poate din răzbunare…” (Minodora G.).

v v v

Este adevărat, orice salariat poate decide să demisioneze, dacă asta dorește. Mai mult, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, precizează că salariatul respectiv nici măcar nu este obligat să menționeze și motivele care l-au determinat să ia această hotărâre. Însă, în niciun caz, pentru a-și produce efectele, demisia nu poate fi anunțată prin telefon. Este nevoie de o notificare scrisă a salariatului, prin care aces-ta să-i comunice angajatorului cu 15 zile calendaristice înainte de încetarea activității pentru salariații cu funcții de execuție, dacă în contractul de muncă nu figurează alte termene. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9371 secunde