Constanța reală

De ce trec constănțenii prin clipe de coșmar când plouă

646
1

Articole de la același autor

Persoanele care circulă cu autobuzul trec printr-un adevărat chin și când plouă, din cauza lipsei cabinelor stradale. Profitând

de situație, indivizi dubioși forțează intrarea în blocuri, spre disperarea locatarilor. Potrivit primăriei, momentan, nu sunt fonduri pentru amenajarea unor asemenea adăposturi. 


Persoanele care călătoresc cu mijloacele de transport în comun știu prea bine că în stații există foarte puține cabine stradale unde se pot adăposti. În aceste condiții, mai ales când vremea este atât de rea, iar umbrelele sunt date peste cap, cum s-a întâmplat și în aceste zile, oamenii se udă până la piele. Și vorbim de persoane de toate vârstele care, dincolo de disconfort, riscă să se îmbolnăvească.
"Când am ajuns în stație, autobuzul doar ce se urnise. Am așteptat ceva timp până să vină următorul, dar n-am putut să urc, era arhiplin… umbrela s-a făcut ferfeniță de la vânt, iar eu m-am udat leoarcă. Am ajuns la serviciu într-un hal... A trebuit să mă împrumut să-mi cumpăr o pereche de pantaloni de la magazinul din colț. Înainte, erau cabine în stații…Plus că nici vara nu e o fericire, te bate soarele în cap, iar dacă ai probleme cardiace, ăla ești! Plătim atâtea impozite, nu merităm și noi o copertină sub care să te bagi? Suntem ținuți precum câinii, în ploaie!" (Ioana Marin)


"Am fost programat la analize cu o lună înainte, dacă nu mergeam, trebuia să mai aștept o lună sau chiar mai mult… Dacă aveam bani de taxi, nu mă făceam ciuciulete. La vârsta mea, o să mă coste… la sănătate. Nimeni nu se gândește și la noi!" – ni s-a plâns un bătrân. În jurul orei 12,00, când copiii ies de la școală sau de la grădiniță, stațiile se aglomerează și mai mult: "Nu toată lumea are mașină la scară… o să ajung cu copilul fleașcă acasă, are toate șansele ca mâine să lipsească de la școală, că mi se îmbolnăvește" – ne-a spus D. Popa.




Scările blocurile, invadate

În stațiile în care sunt scări de bloc în apropiere, oamenii se refugiază acolo, iar ca să vadă când vine autobuzul fac cu rândul. Dacă printre cei de bună credință nu s-ar strecura și tot felul de indivizi dubioși, locatarii ar înțelege situația. Numai că lucrurile nu stau deloc așa, după cum atrag atenția autorităților locatarii blocului DR6, din strada Dezrobirii, bloc situat chiar în fața stației de transport în comun: "De vreo doi ani de când s-a pus stația 102 tot reparăm interfonul, l-au smuls de atâtea ori... Intră în bloc tot felul de indivizi cu țigările aprinse, lasă multă mizerie, înjură, fac gălăgie, se dau șmecheri. Profitând de situație, intră și tineri în jur de 20 de ani, care sigur vând substanțe interzise. La început nu ne dădeam seama ce se întâmplă, la spate pachețelul, bănuții… poate că șmecherii stau în umbră și bagă inconștienții la înaintare. Am sesizat Poliția, eu înțeleg că sunt puțini polițiști pentru starea în care suntem, dar trebuie să se facă totuși ceva… Cu drogurile nu-i de joacă!" – ni s-au plâns oamenii. 




Tupeu cât încape!

"Marți dimineață, pe potopul ăla, o vecină căra niște bidoane. Au venit peste ea mai mulți romi, au băgat piciorul la ușă ca să intre în scară, femeia s-a opus… au împins-o, dă-i înjurături… cu plozii după ei, cu țigările aprinse în mână. Abia am zugrăvit cu chiu cu vai scara, iar acum e o cocină... Am făcut trei sesizări la Comisia de urbanism… ni s-a răspuns că nu sunt fonduri pentru a amenaja o cabină stradală" - ni s-a plâns un alt locatar din DR6. În plus, oamenii spun că și dacă vor, tot nu se pot transforma în… "paznicii scării, ai interfonului". Ei continuă să creadă că dacă se va amplasa un adăpost pentru călători, persoanele dubioase nu vor mai avea pretexte să dea buza în scara blocului.


Se așteaptă măsuri

Pe de altă parte, sătui "să se chircească" în așteptarea autobuzului în zilele când toarnă cu găleata, pentru a ajunge la serviciu, la școală, la doctor sau oriunde au nevoie, constănțenii consideră că montarea măcar a unor simple copertine în stațiile de autobuz "n-ar fi o cheltuială copleșitoare pentru bugetul acestui oraș. Așteptăm măsuri, s-a anunțat o iarnă grea".



Comentează știrea

dobre
18 martie 2014
cabine

excelent articol! in constanta e la fel ca in londra ploua 75% din an si din aceasta cauza intra unii dubiosi n scara de bloc proaspat zugravita in rest nu avem probleme eu propun sa acopere toate trotuarele ca mie imi place sa merg pe jos la serviciu si nu-mi convine sa fie acoperite doar statiile de autobuz in plus trebuie sa ne gandim si la cei care asteapta maxi taxi pe trotuare si nu in dreptul statiilor de autobuz iar daca se acopera toate trotuarele atunci nu ne va mai bate soarele in cap si nu ne mai prostim atat de mult citind articole idioate penru ca la constanta in general e mai mult soare decat ploua asa ca iti dau o tema de articol viitor pe care sper sa nu il mai citesc uite in ce hal am ajuns am pierdut cateva minute din viata sa cittesc un articol idiot si alte cateva sa scriu acest mesaj fara rost trag speranta sa-l citeasca vreo minte inteligenta care avizeaza tiparirea articolelor

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3509 secunde