De ce se recomandă carnea de curcan?

Vineri, 11 Mai 2012, 19:33
289
Cu toate că nu s-a numărat printre alimentele tradiționale românești, carnea de curcan a început să câștige din ce în ce mai mult teren, mai cu seamă datorită recomandărilor nutriționiștilor, care folosesc orice cazie pentru a ne spune că aceasta este nu doar gustoasă, sățioasă și dietetică, ci și benefică pentru sănătatea organismului nostru. Iată și calitățile care o recomandă consumului mai des:

Conține excelente elemente nutritive: Curcanul este o sursă foarte buna de proteine veritabile și de calitate, de seleniu, vitamina B6 și de aminoacizi. În egală măsură, conține și zinc, și vitamina B12. Carnea albă de curcan, fără piele, este baza unor preparate culinare excelente, ce conțin proteine bune, având și puține calorii. Reduce colesterolul "rău": Carnea slabă de curcan, fără piele, gătită la cuptor, are cea mai mică cantitate de grăsimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzând carnea de pui, porc sau vită. Previne cancerul: Aminoacizii conținuți de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoară celulele canceroase. Generează bună dispoziție: Neurotransmițătorul numit serotonină este cel responsabil de creșterea stării noastre de bună dispoziție, iar consumul cărnii de curcan, care conține aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmițători, nu face decât să ne crească șansele de a fi bine dispuși. Stimulează sistemul imunitar: Sunt din ce în ce mai multe dovezi științifice că aminoacidul triptofan joacă un rol extrem de important în stimularea sistemului imunitar. Simptomele unor boli autoimune au fost drastic diminuate ca urmare a tratamentului cu acest aminoacid. Suficiente calități pentru ca acest tip de carne să fie inclus cât mai des în alimentația noastră.


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 2.2854 secunde