Pentru sănătatea ta

De ce sângerează gingiile?

663
De ce sângerează gingiile? - 13febmedicul-1329149126.jpg
"Pot afla cum se poate scăpa de sângerarea gingiei și dacă o simplă sângerare din când în când, e ceva grav?" - Magda Filică.

v v v

Potrivit dr. Loredana Stănică, medic stomatolog, sângerarea gingivală este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni, ea afectând circa 90 la sută din populație fie periodic, fie permanent. În funcție de manifestare, poate să ne îngrijoreze sau nu. Indiscutabil, dacă sân-gerarea gingiei se datorează unei răniri cu un aliment mai dur sau intervenției cu scobitoarea, nu există motive de îngrijorare. Abia sân-gerările care apar periodic sau acelea care nu dispar, ba, mai mult, cresc în intensitate, ar trebui să ridice un semn de întrebare și să ne conducă spre cabinetul unui specialist. Totuși, chiar și în cazul unor simple sângerări, este bine să se știe că acestea ar putea fi semnele unor boli care afectează gingia și țesutul de lângă dinte ce nu trebuie bagatelizate, dimpotrivă, ar putea avea o evoluție gravă. Totul, din cauză că, de regulă, sângerarea gingivală apare în gingivită.

Ce este gingivita?

Nimic altceva decât o afecțiune frecventă, dar cu diferite cauze: plombe prea multe care se sprijină pe gingie, obturațiile dintre dinți lipite una de alta, care nu dau voie aței dentare să curețe suficient, lucrările dentare incorect făcute, fumatul excesiv, piatra dentară și, foarte important, igiena bucală deficitară.

Ce nu știe multă lume? Că gingivita este întâlnită și la pubertate, în cursul ciclului menstrual, în perioada de sarcină, poate să fie favorizată de medicația contraceptivă, de menopauză sau chiar să apară în cazuri de anemii, diabet, leucemie, carențe vitami-nice și imunitare. De aceea, este foarte importantă opinia unui sto-matolog încă de la primele semne, evitându-se astfel complicarea evoluției bolii, extrem de sâcâitoare, dealtfel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Moare de frica stomatologului
Marţi, 31 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : De ce ni se îngălbenesc dinții
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Când îl ducem la dentist pe cel mic
Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Ața dentară vă prelungește viața
Pagina a fost generata in 1.8692 secunde